Cursus valpreventie ‘Blijf op de been’ van start

Foto: BNG

Uit onderzoek blijkt dat senioren meer kans hebben om te vallen dan jongeren. Wist u dat er ongeveer 50.000 mensen met een botbreuk op een spoedeisende hulp belanden omdat ze gevallen zijn? Veel mensen zijn na een val banger om te bewegen. De gemeente Beuningen organiseert samen met ‘Beuningen samen in Beweging’ drie interactieve bijeenkomsten over gezond op de been blijven. De bijeenkomsten vinden plaats op 7, 14 en 21 mei in sporthal De Tinnegieter in Beuningen.

Tijdens deze bijeenkomsten staat de vraag ‘Hoe kan ik gezond op de been blijven?’ centraal. Fysiotherapeuten helpen hierbij!

Wat leert u?

Tijdens drie bijeenkomsten van 1 uur en 15 minuten krijgt u informatie over factoren die invloed hebben op vallen, hoeveel bewegen per dag goed is en welke oefeningen u zelfstandig veilig thuis kunt doen. Dit om zo lang mogelijk vitaal en fit te blijven. Er wordt gebruik gemaakt van een hindernisbaan, matoefeningen en Sport en Spel.

Wanneer en aanmelden?

De bijeenkomsten vinden plaats op dinsdag 7, 14 en 21 mei in Sporthal De Tinnegieter. Per bijeenkomst betaalt u 15 euro. U schrijft zich in via [email protected] t.a.v. Petra en Nicole ‘Blijf op de been’ of via telefoonnummer 024 67 51 804. Wilt u de flyer ‘Blijf op de been, maar hoe?’. Vraag deze aan via [email protected].

Cookieinstellingen