De geschiedenis van het Maas-Waalkanaal

Foto:

In 1927 is het Maas-Waalkanaal officieel geopend voor de scheepvaart. Wil je meer weten over deze belangrijke transportroute? Kom dan op donderdag 9 mei om 20.00 uur naar Bibliotheek Beuningen. Historisch onderzoeker Eef van Hout vertelt welke ontwikkelingen zich rondom het kanaal allemaal hebben afgespeeld.

Het Maas-Waalkanaal verbindt de Maas bij Heumen met de Waal bij Nijmegen. Het kanaal is ruim 13 km lang. De aanleg had nogal wat voeten in de aarde. Eef van Hout weet alles over de totstandkoming, onteigeningen en verbouwingen van deze verbinding tussen onze twee grootste rivieren. Ze vertelt onder meer over de oorspronkelijke plannen, de verbreding van het kanaal en de verhoging van de bruggen. Ook het ongeluk bij Grave in 2016 en de gevolgen daarvan komen aan bod.

Dit college is onderdeel van de reeks ‘Universiteit van Beuningen’. Bibliotheekleden en studenten betalen per college €2,50, overige bezoekers kopen een kaartje voor €4,-. Het college duurt van 20.00 tot 21.30 uur. Koop je kaartje vooraf in de bibliotheek of via www.obgz.nl/uni-beuningen. Hier vind je ook meer informatie over het college van leefstijlcoach Frank Verkuylen op 13 juni in Bibliotheek Beuningen. Hij gaat in op factoren die belangrijk zijn voor een gezonde leefstijl.

Cookieinstellingen