Nationale Herdenking 4 mei 2019

Foto: Wim Piels

Op zaterdag 4 mei vindt de Nationale Herdenking in Beuningen plaats. U bent van harte uitgenodigd om aan de stille tocht en herdenking mee te doen.

Het programma Beuningen

  • 19.25 uur Verzamelen op het plein voor het gemeentehuis voor de stille tocht. Vanaf het gemeentehuis lopen we naar de herdenkingsplaats bij het ‘Monument voor Geallieerde Vliegers’ aan de Van Heemstraweg in Beuningen.
  • 19.59 uur Taptoe signaal gevolgd door twee minuten stilte. Daarna speelt Muziekvereniging Na Arbeid Gezelligheid (NAG) het Wilhelmus.
  • 20.05 uur Toespraak burgemeester Daphne Bergman en kranslegging. Daarna kunnen aanwezige organisaties en inwoners bloemen leggen. De ceremonie gaat daarna verder.

Kinderen van de basisschool De Triangel en meerdere scoutinggroepen helpen tijdens de ceremonie mee. Muziekvereniging NAG en koor KoMore maken tussendoor en ter afsluiting van de bijeenkomst muziek. Ook dit jaar worden weer witte duiven losgelaten. Natuurlijk zijn ook de veteranen uit de gemeente Beuningen aanwezig.

De herdenking is om ongeveer 20.30 uur afgelopen. Hierna is iedereen welkom om nog even te blijven voor een kopje koffie, thee of sap voor de kinderen.

Herdenkingen in andere dorpen

  • Weurt: 10.00 uur bij de kerk
  • Winssen: 12.00 uur op het kerkplein
  • Ewijk: 14.30 uur bij de kerk

Ceremonie bij Lancastermonument

Op 4 mei is er om 18:30 uur een ceremonie van Scouting Beuningen bij het Lancaster monument, Wilhelminalaan/Elsenpas in Beuningen. De leden hijsen de vlag half stok. U bent van harte welkom om hierbij te zijn!

Afsluiting van de weg

Let op! Door de Nationale Herdenking is op 4 mei de Van Heemstraweg in Beuningen (tussen Wilhelminalaan en Haagstraat) afgesloten van 19:00 tot 21:00 uur. De bus rijd een omleidingsroute. Buslijn 85 rijdt een omleidingsroute door het dorp. In Ewijk is de Julianastraat tussen 14:15 en 15:15 uur tijdelijk afgesloten. Verkeersregelaars begeleiden het verkeer.

Cookieinstellingen