Marjolein Buis sluit Azië-trip af met dubbeltitel in Super Series

Foto:

IIZUKA – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft de Japan Open gewonnen. In het dubbelspel was de 31-jarige Beuningse de sterkste samen met de Amerikaanse Dana Mathewson. Het toernooi in het Japanse Iizuka hoort bij de prestigieuze Super Series; de sterkst bezette toernooien na de vier Grand Slams.

In de finale wonnen Buis en Mathewson van het als eerste geplaatste Nederlandse koppel Diede de Groot en Aniek van Koot (7-5, 3-6, 6-2). In een spannende, kwalitatief hoogstaande eindstrijd speelde het Nederlands/Amerikaanse duo dwingend en ze wisten hun tactiek steeds goed aan te passen aan het spel van hun tegenstanders.

“Het is pas het tweede toernooi dat Dana en ik samen spelen”, glunderde Buis na afloop. “Om dan meteen een Superseriestoernooi te winnen, is fantastisch. We speelden goed en wisten Diede en Aniek onze wil op te leggen. Dat we hier nu van het als eerste geplaatste koppel winnen, maakt het extra mooi.”

Kwartfinale

In het enkelspel strandde Buis in de kwartfinale. Ze verloor daarin van de als derde geplaaste Van Koot. “Ondanks het verlies biedt die wedstrijd perspectief voor de toekomst”, blikt Buis terug. “Ik ben tevreden met hoe ik gespeeld heb, Aniek was in dit duel gewoon de beste. Maar ik kan mezelf in elk geval niks verwijten.”

World Team Cup

Na drie succesvolle weken in Azië reist Buis nu met twee titels en drie finaleplaatsen naar huis. Na anderhalve week trainen is de World Team Cup het volgende toernooi dat ze gaat spelen. Afgelopen week maakte bondscoach Dennis Sporrel zijn selectie bekend; Buis jaagt in Israël (13-18 mei) samen met De Groot, Van Koot en Michaela Spaanstra op de wereldtitel in het landentoernooi.

Cookieinstellingen