Beuningen Dames 1 pakt koppositie in Eerste Klasse

Foto: Wil Kuijpers

De dames van MHCB beleefden een prachtige zondag. Zelf wonnen ze overtuigend met 5-1 van naaste concurrent EHV, terwijl koploper GCHC verloor van GHBS. Beuningen stijgt hierdoor naar de eerste plek in de Eerste Klasse.

Een absolute kraker zou het worden: Beuningen, de nummer twee, thuis tegen EHV, die derde stonden. In Enschede werd het 1-1, dus twee teams die gewaagd zijn aan elkaar. Beuningen begon sterk, maar wist het eerste kwartier nog niet te scoren. Daarna nam EHV het initiatief over, maar ook zonder doelpunten. Vlak voor rust brak Willemijn in den Bosch de ban, door de 1-0 te scoren uit een strafcorner.

Na de rust kwam EHV al snel op 1-1. Geen reden voor paniek: met nieuwe energie ging Beuningen op jacht naar een nieuwe voorsprong. Al snel scoorde Judith Kuijpers de 2-1 en gaf het initiatief niet meer uit handen. Aanvoerder Keri Donkers begon vervolgens aan een lange rush vanaf de middenlijn en schoot loepzuiver de 3-1 binnen. Het feest werd nog groter toen Jessie Peters uit een strafcornervariant de 4-1 binnen schoot. Keepster Sophie van der Linden blonk aan de andere kant uit met enkele fraaie reddingen. EHV probeerde van alles, haalde de keepster eruit voor een extra veldspeelster, maar creƫerde niet veel. Uit een van de Beuningse uitvallen scoorde Willemijn in de Bosch zelfs nog de 5-1.

Een grandioze overwinning, die nog zoeter werd toen de uitslag uit Groningen doorkwam. Komende zondag gaat de trotse koploper op bezoek in Groningen bij GCHC: een directe strijd voor de koppositie en promotie.

Reacties