18 mei officiële opening Cultuurkerkje Winssen

Foto: Havang(nl)

Op zaterdag 18 mei viert het Cultuurkerkje Winssen haar officiële opening. Om het moment van opening feestelijk te markeren, worden bezoekers uitgenodigd om samen een openingsschilderij te maken. De eerste verfstrepen zet burgemeester Daphne Bergman op het witte doek. Dat gebeurt in aanwezig van een groepje genodigden. Daarna staan de deuren van het kerkje open voor alle belangstellenden.

Tussen 14.00 en 17.00 kunnen zij kijken naar kunstwerken van Riëtte van Dijk, Huub en Adelheid Kortekaas, Marie José Mol, Hanny van Oss en Antoinette Schepens en luisteren naar muziek van Jan Hermens, Erna Steeg en Peter van Rooij en Whatever. Ook de kunstwerken die leerlingen van basisschool De Wegwijzer de afgelopen weken in het cultuurkerkje hebben gemaakt, zijn te bezichtigingen. En natuurlijk is er een hapje en een drankje voor iedereen.

De officiële opening van het Cultuurkerkje Winssen is het resultaat van inspanningen van een aantal vrijwilligers uit Winssen. Samen hebben zij zich het afgelopen jaar ingezet om het hervormde kerkje aan de Notaris Stephanus Roesstraat 11 een nieuwe bestemming te geven. Het is de bedoeling om het kerkje met kamerconcerten, exposities, kinderactiviteiten, historische films en andere activiteiten nieuw leven in te blazen: activiteiten voor jong en oud.

Op de website van het Cultuurkerkje staat het programma: www.cultuurkerkjewinssen.nl

'

Reacties

article
77659
18 mei officiële opening Cultuurkerkje Winssen
Op zaterdag 18 mei viert het Cultuurkerkje Winssen haar officiële opening. Om het moment van
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20190512/18-mei-officiele-opening-cultuurkerkje-winssen/
2019-05-12T20:33:44+02:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/08/28212449/1280px-Winssen_Beuningen_Gld_NL_protestant_church.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws