Beuningse Boys nipt onderuit tegen DIO’30

Zondag stond de Maas en Waalse derby Beuningse Boys 1 tegen DIO’30 1 op het programma. Voor beide teams stond er nog veel op het spel en het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

Echter in de eerste helft zijn de kansen schaars en hoeven beide doelmannen nauwelijks in actie te komen. Dadier Casal krijgt namens DIO’30 een kans om te scoren maar schiet naast. Aan de andere kant is het Luuk Könning die dichtbij een doelpunt is maar zijn schot is niet gevaarlijk.

Na de rust is het DIO’30 dat binnen de minuut op een 0-1 voorsprong komt als Dani Bloemberg die op aangeven van Dadier Casal bij de tweede paal de bal binnen weet te schuiven. Na deze treffer lijkt er bij Beuningse Boys iets meer pit in te komen en gaat het opzoek naar de gelijkmaker. Deze lijkt er ook vrij snel te komen ware het niet dat de schuiver van Glenn Muller voorlangs het doel van DIO’30 keeper Dennis Amati gaat. DIO’30 weet de voorsprong goed te verdedigen en zo eindigt de wedstrijd in 0-1.

Doordat RODA’28, dat de enige ploeg is die Beuningse Boys nog kan achter halen, verliest is Beuningse Boys met nog 2 wedstrijden voor de boeg al zeker van klassebehoud en kan het de laatste wedstrijden vrijuit voetballen. Zondag staat een uitwedstrijd tegen Arnhemse Boys op het programma. De aftrap is om 14.00 uur.