Gemeenten lanceren eerste e-learning over Land van Maas en Waal

Foto: gemeente Druten

De vier gemeenten in het Land van Maas en Waal hebben maandag 13 mei een e-learning over het Land van Maas en Waal gelanceerd. Dat gebeurde bij Bistro de Bolle aan de Waalbandijk in Boven-Leeuwen, aan wie ter plekke het eerste deelnamecertificaat officieel werd uitgereikt. Dankzij deze e-learning kunnen medewerkers van het toeristisch bedrijfsleven gasten sneller en makkelijker praktische tips geven voor een dagje uit in het Land van Maas en Waal. Deelname aan de e-learnings is gratis en voor alle toeristische bedrijven beschikbaar.

Deelnamecertificaat

De e-learning is gemaakt door Visit Arnhem Nijmegen en maakt onderdeel uit van het grote regionale kennisplatform www.regioambassadeur.nl. Deelnemers kunnen de e-learning snel en simpel via mobiele telefoon, tablet of pc volgen. De training wordt afgesloten met een kennistoets. Wie slaagt krijgt daarna direct online een deelnamecertificaat. Wethouder Sander Bos van de gemeente West Maas en Waal reikte maandag 13 mei de eerste certificaten uit aan enkele cursisten. “Ik hoop dat veel ondernemers in de vier gemeenten de training aan hun medewerkers aanbevelen. Want met meer kennis over onze mooie regio leveren we met elkaar een bijdrage aan een grotere gastvrijheid. We hebben immers veel interessants te bieden, zoals een rijke historie en veel bezienswaardigheden. Daar zijn we trots op!”.

Samenwerking

De vier gemeenten Beuningen, Druten, West Maas en Waal en Wijchen hebben samen met Visit Arnhem Nijmegen de training gemaakt. Hanneline Oosting, adjunct directeur Visit Arnhem Nijmegen: “Wij zijn blij dat wij de training voor deze mooie regio hebben kunnen samenstellen. Wij vinden het belangrijk dat iedereen parate kennis heeft over de kastelen Wijchen en Hernen, de tuinen van Appeltern, de Gouden Ham en de prachtige fiets- en wandelmogelijkheden langs de twee grote rivieren. Om maar wat voorbeelden te noemen! Dankzij de tips uit de training zullen er vast en zeker meer trips in het gebied worden gemaakt.”

Veel deelnemers

Het e-learningplatform van Visit Arnhem Nijmegen, www.regioambassadeur.nl bestaat nu zo’n vijf jaar en bevat een kleine veertigtal trainingen. Ruim tweeduizend cursisten hebben zich reeds op het platform ingeschreven en met elkaar hebben zij meer dan achtduizend trainingen gevolgd.

Reacties