MHCB Dames 1 blijft aan de leiding

Foto: Wil Kuijpers

Het was een spannend duel tegen Ede afgelopen zondag. Woensdag had het team pas afgesproken voor het kampioenschap te gaan. De spanning was van de gezichten af te lezen. Beuningen begon de wedstrijd voor het massaal toegestroomde publiek wel sterk, maar toch was het Ede dat na 11 minuten onverwacht de leiding nam. Een slordigheidje in de verdediging werd hard afgestraft door de Edense aanvalsters. Beuningen bleef onder druk van Ede staan en kwam zelf nauwelijks aan aanvallen toe. Ede was de betere ploeg de eerste helft.

Na de rust stond er een ander Beunings team. Coach Joost had blijkbaar een goede tactiek gevonden. Er werd met veel meer passie gespeeld en het leek of de spanning uit de lichamen was verdwenen. MHCB was duidelijk de betere ploeg. Na 15 minuten maakte Judith Kuijpers dan ook de verdiende gelijkmaker. Er kwamen nog meer kansen voor Beuningen, maar de keeper van Ede hield de goal verder schoon. De nummer twee GCHC won haar wedstrijd en de voorsprong van Beuningen liep terug tot 1 punt.

Volgende week is de laatste uitwedstrijd tegen hekkensluiter Apeldoorn. Daar mag naar verwachting MHCB het kampioensfeest gaan vieren.

Voor routinier Willemijn in den Bosch was het haar laatste thuiswedstrijd. MHCB zal haar enthousiasme en inzet gaan missen. Ze kreeg een verdiende staande ovatie.

'

Reacties

article
77881
MHCB Dames 1 blijft aan de leiding
Het was een spannend duel tegen Ede afgelopen zondag. Woensdag had het team pas afgesproken
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20190527/mhcb-dames-1-blijft-aan-de-leiding/
2019-05-27T01:15:49+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2019/05/27011520/20190526-D1-Ede-160.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws, Sport