Ook Trekvogels te sterk voor Roda’28

In de laatste reguliere thuiswedstrijd van het competitie seizoen 2018/2019 tegen Trekvogels begon Roda’28 sterk aan de wedstrijd. Reeds in de 2e minuut wordt er gescoord, halverwege helft van Trekvogels neemt Stijn Gradussen een vrije trap, de bal komt via Joost Gerrits bij Bob Stevens, die kopt op doel, maar de Trekvogels keeper Mitch van de Dobbelsteen weet de bal te keren, maar verdediger Tjeerd Steeg is er als de kippen bij om de bal in het doel te schieten en de 1 – 0 voorsprong voor Roda’28 staat op het scorebord.

In het verdere verloop van de 1e helft creëert Roda’28 de beste en meeste kansen, maar door goed keeperswerk van Trekvogels en iets te gehaast schieten wordt er niet meer gescoord in de 1e helft, terwijl er wel mogelijkheden waren.

In de 12e minuut geeft Pim Tromp een goede pass op de diep sprintende Nick Janssen, die schiet hard op doel, maar helaas de bal gaat net over het doel.

In de 28e minuut is er een goede actie van Niek van Gemert op het middenveld, hij passt op Bob Stevens, die kopt door naar Joost Gerrits, gaat alleen op de keeper af, maar komt tekort bij de keeper , die de situatie meester blijft. In de 35e minuut speelt Pim Tromp de bal diep op Nick Janssen, die geeft een goede voorzet naar Joost Gerrits, maar de keeper komt uit zijn doel en in botsing met Joost, maar geen doelpunt en beide spelers kunnen de wedstrijd hervatten.

Met deze stand wordt teleurstellend voor Roda’28 de rust gehaald, met de gecreëerde kansen had er een ruimere voorsprong voor Roda’28 kunnen staan.

Na rust komt er een ander Trekvogels uit de kleedkamer, waarschijnlijk mede door de andere tussenstanden, waardoor zij nog theoretische mogelijkheden hebben om deel te nemen aan de nacompetitie voor promotie naar de 2e klasse.

In de 47e minuut wordt de gelijkmaker gescoord uit een onoverzichtelijke situatie, waarbij de Roda’28 assistent scheidsrechter Bart Versteeg vlagt voor buitenspel, de scheidsrechter Hofman is, ook na overleg met de assistent, niet akkoord met dit vlagsignaal en het doelpunt wordt goedgekeurd. Na deze situatie ontstaat er een minder prettige samenwerking tussen de scheidsrechter en de Roda’28 spelers, waardoor er teveel met onnodige gele kaarten gestrooid wordt.

In de 50e minuut is er een vrije trap voor Trekvogels en staand bij de 2e paal kan een Trekvogels aanvaller vrij inkoppen en Roda’28 staat met 2 – 1 achter.

Roda’28 trekt weer ten aanval om deze tegenslag weg te werken en uit corner van Stijn Gradussen kopt Jim Peters de bal tegen onderkant lat en met het nodige geluk wordt deze bal weggewerkt door Trekvogels.

In de tegenaanval van Trekvogels wordt een Trekvogels speler geheel vrijgespeeld en hij kan hard en zuiver de 1 – 3 binnen schieten.

De Roda’28 spelers raken geïrriteerd door de ontwikkeling van deze wedstrijd, er worden onnodige overtredingen gemaakt, waaruit 2x een strafschop ontstaat, welke beide benut worden door Trekvogels speler Tom Buiting.

Om verdere escalatie te voorkomen wisselt Roda’28 trainer Wim Joosten enkele spelers en in de slotminuten scoort Bob Stevens met een perfecte kopbal de 2 – 5. De voorzet was van Twan Arnts, die een vrije trap bij de 2e paal neer legde en Bob kwam goed inlopen.

Door de ontwikkelingen op de laatste speeldag is Roda’28 de 1e nacompetitie ronde op donderdag 30 mei vrij, maar zondag 2 juni speelt Roda’28 in de 2e nacompetitie ronde om 14.30 uur in Ewijk tegen Ewijk. De winnaar van deze wedstrijd speelt op maandag 10 juni een finalewedstrijd op neutraal terrein. De winnaar van deze finale handhaaft zich in de 3e klasse of promoveert naar de 3e klasse. Helaas zal Jim Peters deze wedstrijd niet kunnen spelen, aangezien hij een schorsing heeft van 1 wedstrijd.

Wordt dus nog een spannende ontknoping op zondag 2 juni, we rekenen weer op veel Roda’28 supporters.