MHCB dames 1 promoveert naar overgangsklasse

Foto: Will Kuijpers

Voor het eerst in de geschiedenis promoveren de dames van Beuningen naar de overgangsklasse. Aan het begin van het seizoen stond deze prestatie zeker niet op de wensenlijst van trainer Joost Alkemade. Een mooie positie in de eerste klasse was het doel. Met het uitvallen van drie van zijn basisspeelsters werd het alleen nog maar lastiger, maar met de hulp van jeugdspeelsters van de A1 en zelfs de B1 werd de selectie op peil gehouden. Ook de hulp van Inge en Anne van Dames 2 en Dames 3 was zeer welkom. Aan het einde van vorige jaar begon een opmerkelijke reeks van de dames. Zowel in de silvercup als de competitie werd er niet meer verloren. Tot de vierde ronde van de beker. Maar toen was de competitie al als belangrijker bestempeld.

Zondag stond het team gespannen in het hete Apeldoorn klaar om de 1 punt voorsprong te verdedigen. Er moest gewonnen worden tegen hekkensluiter AMHC. Dat gaf toch wat druk en je zag MHCB zoeken naar de juiste combinaties. Met lange ballen werd Apeldoorn af en toe gevaarlijk, maar het waren de Beuningse dames die vanaf de 25e minuut in 8 minuten de wedstrijd beslisten. Met maar liefst 3 goals werd een riante voorsprong neergezet. In de tweede helft scoorde Apeldoorn nog wel snel, maar de voorsprong kwam niet echt meer in gevaar. Na 70 minuten kon de champagne knallen en het feest beginnen voor MHCB.

De heren van Beuningen speelden daarna nog een uitstekende wedstrijd tegen AMHC en pakten zowaar de tweede overwinning op rij.

Reacties