Roda’28 verliest in blessuretijd van Ewijk

Roda’28 speelde 2 juni in Ewijk de 2e ronde van de promotie/degradatie wedstrijd van de 3e en 4e klasse. Door het extreme warme weer en ook nog voetballen op een extra warm kunstgrasveld was het voor beide teams een erg lastige en vervelende wedstrijd, vooral ook omdat het veld niet even gesproeid kon worden voor de wedstrijd of in de rust.

Het werd uiteindelijk een slechte wedstrijd, waarbij vooral Ewijk veel kracht en inzet toonde, zonder echt tot goed voetbal te komen. Roda’28 had deze strijd wel verwacht, was ook fel in de duels en zeker de verdediging stond goed. Roda’28 probeerde er voetballend doorheen te komen om zo toch een positief resultaat te halen in deze wedstrijd.

In de 31e minuut werd Ewijk doelman Jan Cobussen gedwongen om een beslissende redding te verrichten, hij keerde de bal goed.

In de 32e minuut was het toch raak voor Roda’28 door een kopbal van Bob Stevens doeltreffend in het doel te koppen en Jan Cobussen te verschalken. De perfecte voorzet was van middenvelder Nick Janssen.

Voor rust ging Ewijk nog energieker naar voren spelen, er kwamen wel enkele mogelijkheden, maar of de Roda’28 verdediging stond goed of de Ewijk aanvallers waren veel te gehaast om te scoren.

Met deze stand werd de rust bereikt.

Na rust eenzelfde spelbeeld, veel lange ballen van Ewijk, pompen in het strafschopgebied en maar hopen, dat een bal een keer goed valt. Maar de gehele Roda’28 achterhoede stond vandaag haar mannetje, maar helaas moest Joris van Rijn, teruggekomen van een forse blessure, in de 70e minuut vervangen worden en Tjeerd Steeg moest in de 80e minuut geblesseerd afhaken. Dit waren voor Roda’28 2 belangrijke verdedigers, maar de ploeg hield stand tijdens de reguliere 90 minuten speeltijd.

Roda’28 probeerde met snelle aanvallen de veilige 0 – 2 op het scorebord te krijgen, maar helaas lukte dit niet en mistten Bob, Pim en Twan enkele mogelijkheden en Jan Cobussen redde nog een keer met zijn vingertoppen.

In de 3e minuut van de blessuretijd neemt Ewijk een vrije trap, deze komt via een stuit vlak voor Martijn op de grond, Martijn kan de bal niet klem houden en ook onvoldoende weg stompen en Ewijk verdediger Lars van de Coolwijk is er als de kippen bij om de gelijkmaker in het doel te schieten.

In de 6e minuut van de blessuretijd kopt Lars van de Coolwijk uit een corner de voor Ewijk winnende treffer binnen.

Hiermede heeft Ewijk zijn revanche voor de 2 verloren wedstrijden in het seizoen 2017-2018.

Ewijk gaat nu naar de finale ronde en speelt daar een beslissende wedstrijd tegen WWNA.

Voor Bob Stevens en Martijn Teuwsen waren dit de laatste minuten in het 1e elftal van Roda’28, beide gaan in het Zaterdag 2 team voetballen. Trainer Wim Joosten en Twan Arnts speelden ook hun laatste wedstrijd voor Roda’28. Wim neemt een sabbatical en Twan gaat naar Beuningse Boys. Allen bedankt voor de geweldige seizoenen, die we de laatste jaren gekend hebben.

Namens alle supporters en leden van Roda’28 willen we het gehele team inclusief technische staf bedanken voor de strijdwaardige wijze, waarbij jullie geprobeerd hebben om in de 3e klasse te blijven. We kunnen stellen dat we strijdend ten onder zijn gegaan en dit geeft vertrouwen voor een nieuw seizoen in de 4e klasse.