Marjolein Buis begint Roland Garros tegen thuisfavoriet Famin

Foto: Marjolein Buis

PARIJS – Rolstoeltennisster Marjolein Buis opent Roland Garros tegen de Française Charlotte Famin. Dat heeft de loting in Parijs uitgewezen. Voor Buis, zelf nummer 7 van de wereld, is dit de best denkbare loting. Het duel staat voor morgen als tweede wedstrijd na 11.00 uur op baan 7 gepland.

Buis en Famin troffen elkaar negen keer eerder. De 31-jarige Nederlandse won al die ontmoetingen, die stuk voor stuk op hardcourt werden gespeeld. Famin maakte de afgelopen jaren deel uit van de mondiale top-10, maar is inmiddels afgezakt naar de twintigste plaats. Ze is daarmee de laagst geklasseerde speelster die meedoet aan het tweede Grand Slam van het jaar. Net als bij haar vijf eerdere deelnames op Roland Garros had Famin daarvoor een wildcard van de organisatie nodig.

Thuisfavoriet

Dat Famin als enig Franse speelster de lokale favoriet is, zal haar volgens Buis een extra boost geven. “Daarom is het extra fijn dat er ook veel support voor mij uit Nederland in Parijs is”, zegt Buis. “Ook mijn coach Wouter Kropman is op Roland Garros, dus met al die steun ga ik mijn uiterste best doen de volgende ronde te halen.”

Ook in het dubbelspel staan Famin en Buis komende vrijdag tegenover elkaar in de eerste ronde. Buis is met de Duitse Sabine Ellerbrock als tweede geplaatst, Famin speelt met KG Montjane uit Zuid-Afrika. “Ook dit is een gunstige loting”, erkent Buis, “maar ik reken me in enkel- én dubbelspel nog niet rijk. Ik moet gewoon punt voor punt spelen en op die manier een goed resultaat neerzetten.”

Reacties