School voor Voorgezet Onderwijs in Beuningen

Foto:

In de gemeente Beuningen zijn geen scholen voor voortgezet onderwijs. Leerlingen uit de gemeente gaan vaak naar een middelbare school in Druten of Nijmegen. Afgelopen anderhalf jaar is door een initiatiefgroep voorbereidingen getroffen voor een school voor Voortgezet Onderwijs in Beuningen. De initiatiefnemers hebben de gemeente en alle basisscholen op de hoogte gebracht.

Het doel van de Nieuwe School Beuningen

1. VO-school oprichten voor circa 1000 leerlingen
2. Openbare school
3. mavo, havo, vwo
4. Eerste schooldag op 1 augustus 2020

Visie

De Nieuwe School wil een verbindend element zijn in de Beuningse samenleving. De school moet een leergemeenschap worden waarbij lokale partijen samenwerken: leerlingen, ouders, buurt, winkels, sportscholen en -clubs, bedrijfsleven, politie en lokale overheid. Leerlingen met een beperking krijgen op school een kans. In Nederland wordt een VO-school te vaak als een losstaande entiteit gezien. Dit kan anders.

Petitie

Als u een nieuwe VO-school in Beuningen ook een goed idee vindt, onderteken dan de petitie en geef aan dat u deze school graag werkelijkheid ziet worden.

Op de website www.nieuweschoolbeuningen.nl kan men een verklaring invullen om dit initiatief te ondersteunen. Het initiatief wordt voor 1 november 2019 ingediend bij het ministerie. Voor het ministerie moeten zoveel mogelijk ouderverklaringen ingezameld worden om daarmee de belangstelling vanuit de samenleving aan te tonen. Uw interesse is daarom van groot belang voor de haalbaarheid van dit project. Niet alleen ouders worden gevraagd de verklaring in te vullen. Steun van Leerkrachten, experts of anderen is eveneens welkom!

Meer info op de website www.nieuweschoolbeuningen.nl.

Cookieinstellingen