Ewijk gepromoveerd naar de 3e klasse

De finale van de nacompetitie werd op neutraal terrein afgewerkt in Arnhem noord. Tegenstander was de grote onbekende, WWNA. Een club die qua omvang op Ewijk lijkt en voor het zelfde doel strijdt: promotie naar de 3e klasse. Een ploeg die blijkens de resultaten makkelijk scoort, maar ook veel tegentreffers in de competitie moest incasseren. De club heeft een echte spits, goed voor 21 doelpunten in de competitie, dus dat zou het gevaar voor Ewijk wel eens kunnen worden.

In Ewijk was het eerst en vooral de week van de overwinning op RODA die het geloof terugbracht dat promotie ook echt kon lukken met dit team. De twee treffers van Lars van de Coolwijk toonden toen ook al de veerkracht van dit team: altijd strijd en altijd goede inzet.

De voortekenen waren goed want de hele week hadden we al een code oranje, weer gerelateerd, maar dat kon geen toeval zijn. Met 3 bussen, met een mooie actie van club en sponsoren tot een aantrekkelijke combi regeling omgebouwd, toog Ewijk naar SML. De oranje supporters waren zowel in aantal als volume in overtal.

De wedstrijd dan…Ewijk trapte af en de eerste 10 minuten werd al duidelijk wat Ewijk wilde. Gegroepeerd druk zetten om de aanval er vroegtijdig uit te halen. Dat leverde in de 1e minuut al een vrije trap op die door de 2 afzwaaiers Tim van de Mortel en Koen de Waal al tot een grote kans leidde, helaas kon Koen de Waal de bal niet de juiste richting meegeven. Na een minuut of 5 werd duidelijk wat WWNA wilde, met goed positiespel via het middenveld bij de spitsen komen. Dat leidde in de 5e minuut tot een eerste corner, zonder dat die gevaarlijk werd. In de 13e minuut was het wel raak voor Ewijk: een mooie voorzet van Tim van de Mortel werd hard binnengekopt door Jordy Poppelier: 1-0. Ewijk drong meteen verder aan en WWNA gooide er een aantal stevige overtredingen uit om het spel te ontregelen. Na 22e minuten kwam WWNA er weer doorheen getikt en leek de aanval de 1-1 te maken maar hij werd tijdig afgevlagd wegens buitenspel. Na 27 minuten een tegenvaller voor Ewijk. Brian de Groot moest het veld geblesseerd verlaten en werd zijn plek door Sjoerd van der Hagt ingenomen.

WWNA speelde er nu wel een aantal keren gevaarlijk door heen en ook Ewijk moest een paar keer flink ingrijpen om een tegentreffer te voorkomen. Maar Ewijk liet zich aanvallend ook niet onbetuigd en kwam met een mooie aanval over Tom Diebels en Sjoerd van der Hagt tot bij Jordy Poppelier die als linksback tot rechtsbuiten kwam en daar met rechts schoot. De keeper pakte de inzet echter goed. In de 35e minuut wist Ewijk wel weer tot scoren te komen: na goed voorbereidend werk van Koen de Waal stelde hij Sjoerd van der Hagt in staat de 2-0 op het bord te zetten. WWNA kwam in restant van de 1e helft nog tot een bal op de lat, maar verder werden ze niet meer gevaarlijk.

Na rust een verwacht spelbeeld. Ewijk zakte wat in WWNA probeerde wel maar kwam niet tot echte kansen. Ewijk kwam er zelf regelmatig uit met scherpe counters. Dat leidde tot ballen op paal en lat door Koen de Waal. Wat wel zorgelijk werd was de fysieke staat van het team. Want na Jordy Poppelier verliet ook Sjoerd van der Hagt met malheur het veld, zij werden door Thijs Hendriks en Bas Jacobs vervangen. En toen moesten we nog bijna een half uur…Maar eerlijk is eerlijk de wissels bleken zoals vaker goede aanvullingen. Ook het prima positiespel van Bas Loeffen in de 2e helft mag nog wel worden benoemd evenals de onverzettelijkheid van Koen de Waal. Chapeau.

Maar in de 71e minuut ging de wedstrijd definitief op slot door de 3-0 van Tom Diebels na een pass van Koen de Waal. Met de 4-0 nog geen 5 minuten later kon het helemaal niet meer stuk. Een prachtig lobje over de keeper door Bas Jacobs. Vakkundig werd de wedstrijd uitgespeeld en mocht Ewijk na 90 minuten zich opmaken voor het promotiefeest.

Een verdiende overwinning van een team wat zich onder leiding van trainer Bram Remkes prima terugvocht in de nacompetitie na een moeizaam slot van de regulier competitie. In de feestspeech werden ook de bijdrage en prestaties van het 2e team als ook die van de JO19-1 terecht genoemd. Het kampioenschap van de JO19-1 en de 2e plaats van het 2e team duid op een succesvol jaar.

En met een dak scene die nog tot in lengte van dagen herinnerd wordt had Ewijk een prachtig slot aan het seizoen gebreid.