Marjolein Buis finaliste in Superseriestoernooi Parijs

Foto: Yonathan Kellerman/Open de France

ARIJS – Rolstoeltennisster Marjolein Buis heeft de finale bereikt tijdens de Super Series in Parijs. In de eindstrijd moest de 31-jarige Beuningse met haar Japanse gelegenheidspartner Yui Kamiji haar meerdere erkennen in het Nederlandse duo Diede de Groot en Aniek van Koot. “Natuurlijk wil ik altijd winnen, maar het is prachtig dat Yui en ik hier de finale hebben gehaald.”

Buis en Kamiji zijn geen vast dubbelkoppel, maar wisten in de Parijse voorstad Antony overtuigend de finale te bereiken. Zo werden in de halve finale de tweevoudig winnaressen van paralympisch brons Jordanne Whiley en Lucy Shuker met gemak verslagen. In de finale waren de als eerste geplaatste De Groot en Van Koot te sterk (4-6, 3-6). “In eerdere wedstrijden waren we heel overtuigend, in de finale haalden we niet ons beste niveau”, erkent Buis. “Er waren veel lange rally’s, veel lange games, die allemaal net niet onze kant op vielen. Maar goed, Yui en ik spelen zelden samen, dus dat we op zo’n groot toernooi de finale halen, is al een hele prestatie.”

De ITF Super Series zijn in het rolstoeltennis het tweede toernooiniveau; net onder de Grand Slams. In het enkelspel was de kwartfinale het eindstation voor Buis. Daarin trof de Gelderse tennisster haar dubbelpartner Kamiji. De Japanse, nummer 2 van de wereld, was na een lang duel net te sterk: 3-6, 4-6. “In het enkelspel heb ik deze week weer een goed niveau gehaald”, blikt Buis vlak voor haar thuisreis terug. “Het begint de laatste weken een eenzijdig verhaal te worden, maar het viel allemaal nét haar kant op. Mijn spelniveau was goed, daar kan ik verder mee. De dag komt dat ik de top-3 écht ga verslaan.”

Druk programma

Na drie lange toernooiweken in Frankrijk reist Buis nu naar huis. Na een week vol trainingen staat komende week al de Barcelona Open te wachten. “Het is een zwaar programma deze weken”, vindt ook Buis zelf. “De afgelopen weken is het goed gegaan, ik ben blij met de stijgende lijn die ik heb laten zien. Het kwalificatiejaar voor Tokio 2020 is voor mij goed begonnen!”

Reacties