Dagje uit of vakantie? Geef inbrekers geen kans!

Foto: Pexels

Met het mooie weer trekken we er de komende tijd weer op uit: even uitwaaien op het strand, een terrasje pikken of met het gezin op vakantie. Dit is heerlijk, maar het is ook een tijd waarin inbrekers toeslaan omdat ze weten dat bewoners van huis zijn.

Op vakantie? Licht de buren in

Zij kunnen op uw woning letten en helpen deze een bewoonde indruk te geven. Door de post weg te halen, de planten water te geven, de auto af en toe eens op de oprit te zetten en een lampje aan te doen.

Dagje weg? Deur op slot!

Ramen en deuren staan vaker open met het mooie weer. Een insluiper kan dan zonder in te breken uw woning binnenkomen en er binnen een paar minuten met uw spullen vandoor zijn. Doe uw deuren en ramen op slot; ook al gaat u maar even weg. Leg geen kostbare spullen in het zicht.

Naast deze tips blijft het natuurlijk belangrijk om te zorgen voor goedgekeurd hang- en sluitwerk op ramen en deuren. Een goedgekeurd slot voldoet aan de eisen van het Politiekeurmerk Veilig Wonen (PKVW). Vraag hierover advies aan een PKVW-bedrijf, kijk op www.politiekeurmerk.nl.

Word lid van de BuurtWhatsApp in uw buurt

In zo’n groep wisselt u met andere buurtbewoners informatie uit over verdachte personen of situaties in uw wijk. Zo houdt u samen een oogje in het zeil. Kijk voor meer informatie op www.wabp.nl of op www.participatiekaart.nl/beuningen.

Meld u aan bij Burgernet

Dan krijgt u na bijvoorbeeld een woninginbraak een spraak- of sms-bericht met de vraag om uit te kijken naar een persoon of voertuig. U kunt ook zelf naar de meldkamer bellen via het gratis Burgernetnummer 0800 0011.

Registreer uw eigendommen

Na diefstal kunnen uw waardevolle spullen zo altijd herkend en teruggevonden worden. Noteer en bewaar de serienummers van uw apparaten en maak foto’s van spullen die geen serienummer hebben.

Betrapt u een dief?

Bel altijd 112 als u iets verdachts ziet. Noteer het kenteken van de verdachte auto of het signalement van de verdachte persoon. Wordt u helaas slachtoffer van diefstal: doe altijd aangifte bij de politie!

'

Reacties

article
78244
Dagje uit of vakantie? Geef inbrekers geen kans!
Met het mooie weer trekken we er de komende tijd weer op uit: even uitwaaien
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20190625/dagje-uit-of-vakantie-geef-inbrekers-geen-kans/
2019-06-25T16:58:18+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2017/10/17234814/inbreker-politie-715x408.jpg
Beuningen Nieuws
Gemeente, Nieuws