Rolstoeltennisster Marjolein Buis teleurgesteld naar huis uit bloedheet Barcelona

Foto:

BARCELONA – De Barcelona Open heeft rolstoeltennisster Marjolein Buis niet gebracht wat ze wilde. De 31-jarige Nederlandse bereikte in de Spaanse stad nog wel de halve finale, maar gaf daarin naar eigen zeggen ‘de winst zelf uit handen’. Na drie uur tennis bij tropische temperaturen trok de Britse Jordanne Whiley nipt aan het langste eind: 6-7 (5), 6-1, 6-7 (6).

Buis won in de halve finale tegen Whiley nog wel de meeste punten, maar kwam er aan het einde van een zinderende derde set een paar tekort om de overwinning te pakken. “Ik heb ontzettend hard gewerkt”, erkent de Beuningse, “Op dat vlak kan ik mezelf niks verwijten. Het was erg close, maar door de spanning in de derde set speelde ik niet goed genoeg. Ik had mezelf hier willen belonen voor het harde werk, maar dat is helaas niet gelukt. En dat is erg zuur.”

Finaliste in dubbelspel

In het dubbelspel bereikte Buis de finale met haar Britse gelegenheidspartner Louise Hunt. Opnieuw stond Whiley aan de andere kant van het net, samen met de Italiaanse Giulia Capocci. Buis’ conclusie na een 1-6, 2-6 nederlaag was simpel: “Als koppel waren wij niet opgewassen tegen ze. We hebben goed staan spelen, maar het was niet genoeg. Zij waren beter.”

Van gravel naar gras

Buis ruilt het gravel in Spanje deze week in voor het gras in eigen land. Op de grasbanen in Rosmalen bereidt ze zich de komende dagen voor op Wimbledon. Het derde grandslamtoernooi van het jaar begint voor de rolstoeltennistop volgende week donderdag.

Reacties

0