Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval

Foto: Dar

De gemeente en Dar bedanken u ook dit jaar voor het scheiden van uw groente-, fruit- en tuinafval (gft-afval). Daarom ontvangt u gratis compost.

Compostzakken nog verkrijgbaar

Als u afval brengt naar de milieustraat Kanaalstraat in Nijmegen, milieustraat Bijsterhuizen in Wijchen of de gemeentewerf in Beuningen kunt u gratis compostzakken krijgen. Dit kan zolang de voorraad strekt. Let op: 2 compostzakken per voertuig en op =  op.

Met hetzelfde gemak gooit u uw keukenafval in de groene bak

Kijk! Afval=grondstof. Dat geldt ook voor keukenafval zoals etensresten, theezakjes, koffiefilters, eierschalen etc. Dit keukenafval komt vaak nog niet in het gft-afval terecht. Dat is jammer. Hoe meer gft-afval hoe beter! Keukenafval mag bij uw gft-afval en gebruiken we weer als compost of groen gas. Compost kunt u gebruiken in uw tuin of op uw balkon. De bussen in de regio rijden op groen gas. Dit betekend dat u op uw eigen gft-afval rijdt als u in de regio de bus pakt.

Meer informatie of vragen?

Op www.dar.nl/compost vindt u meer informatie over compost. Voor vragen neemt u contact op met het klantencontactcentrum van Dar. Bereikbaar op maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur via 024-3716000 of via [email protected].

'

Reacties

article
78337
Bedankje voor scheiden groente-, fruit- en tuinafval
De gemeente en Dar bedanken u ook dit jaar voor het scheiden van uw groente-,
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20190703/bedankje-voor-scheiden-groente-fruit-en-tuinafval/
2019-07-03T20:20:43+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2018/03/10103203/afbeelding_compost-1.png
Beuningen Nieuws
Gemeente, Nieuws