Zolderpark weer leeg?

Foto: publiek domein

Het zolderpark, de ruimte van de oude bibliotheek boven de AH komt binnenkort weer leeg. Hiermee komt een einde aan een samenwerking tussen private partijen en de gemeente.

Het idee was een innovatieve plek te creëren in het centrum van Beuningen waar verschillende partijen samen komen. De samenwerking was vooral bedoelt om de duurzaamheidsambities van de gemeente kracht bij te zetten. Deze groene ambitie, geformuleerd door het vorige college, lijken bij het huidige college al langere tijd niet in veilige handen. Het college mist durf en visie om snel stappen te zetten op dit onderwerp. De samenwerking tussen VVD, CDA en BN&M  lijkt vooral gericht op het uit de weg gaan van moeilijke keuzes.

Dit gebrek aan visie lijkt nu ook het zolderpark de nek om te draaien. Wat ooit begon als een klein initiatief groeide uit tot een samenwerking met regionale uitstraling. Zeker toen de Rabobank en RVN@ zich aansloten werden de mogelijkheden vergroot. Helaas lijkt ook hier visie en durf geen kenmerk van het huidige college. Door de communicatie te frustreren is het vertrouwen in een goede samenwerking verdwenen.

Op 1 september vertrekken de partners daarom uit Beuningen om zich te vestigen in Nijmegen. Ook de kans om het profiel van de gemeente als duurzame koploper te versterken is daarmee verkeken.

Dit betekent helaas ook dat de leegstand in het centrum van Beuningen toeneemt en de inwoners hiervoor betalen. De gemeente is namelijk eigenaar van de ruimte, geen huurder betekent ook geen huur.

Bron: D66 Beuningen.

Cookieinstellingen