Feestelijke doorkomst Nijmeegse Vierdaagse in Beuningen en Weurt

Foto: BNG

Op woensdag 17 juli is het groot feest in de gemeente Beuningen. We verwelkomen dan de 30, 40 en 50 km-lopers van de Nijmeegse Vierdaagse. De wandelaars staat een feestelijk welkom te wachten. Samen met Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, inwoners, bezoekers en veel vrijwilligers maken we van de doorkomst een onvergetelijke dag!

Feestelijk welkom

Op initiatief van de projectgroep 103e Vierdaagse maken wandelaars kennis met de gemeente Beuningen. De wandelaars worden feestelijk welkom geheten op de rotonde bij het Thujapark. Daar maakt een dj muziek. Als ze verder lopen, dan horen de wandelaars muziek van korpsen, dweilorkesten en dj’s. Daarnaast staan veel inwoners aan de zijlijn om de Vierdaagse bikkels aan te moedigen.

In het zonnetje

Op het Thorbeckeplein staat een terras met daarbij een ontvangsttent van de gemeente Beuningen. Vanuit deze ‘roze wolk’ juicht burgemeester Daphne Bergman elke loper persoonlijk toe. De wandelaars krijgen vanuit deze tent een duurzame herinnering (een groeipapier met zomerbloemen) aan de doorkomst door Beuningen.

Maar niet alleen de wandelaars worden dit jaar in het zonnetje gezet, ook onze eigen inwoners zetten we in het zonnetje. Inwoners die iets voor de Beuningse samenleving betekenen zijn namelijk uitgenodigd voor de ontvangsttent. Dit jaar zijn dat de vrijwilligers van Beuningen on Ice. Zij zorgen er al jaren voor dat onze inwoners en de regio kunnen genieten van het schaatsfestijn Beuningen on Ice in december.

Kinderen zustergemeente lopen mee

Acht kinderen van de Poolse zustergemeente Mikolów lopen samen met twee begeleiders de Nijmeegse Vierdaagse. Maandag 15 juli zijn ze uitgenodigd op het gemeentehuis. Burgemeester Daphne Bergman wenst hen dan veel succes met de wandeltocht. Tijdens de doorkomst door Beuningen brengen ze een bezoek aan de ontvangsttent.

Pink rebels

Gelegenheidsformatie ‘Pink Rebels’ schreef op initiatief van Stichting Roze Woensdag en in opdracht van COC Nijmegen een lied en treedt daarmee bij verschillende podia langs de route op. Op deze manier wordt stilgestaan bij het feit dat het nog steeds niet vanzelfsprekend is dat LGBT’ers (lesbian, gay, bisexual, transgender) overal zichtbaar zichzelf kunnen zijn. Om 11.00 uur treedt Pink Rebels op in de ‘roze wolk’ aan het Thorbeckeplein. Om 12.00 uur bij de rotonde bij het Thujapark.

Volledig programma

Kijk voor het volledige programma en de activiteiten die in Beuningen en Weurt plaatsvinden op de website van Stichting Doortocht 4-daagse Beuningen, www.beuningensportief.nl/doortocht-4-daagse. Op www.beuningen.nl/vierdaagse leest u alles wat u moet weten over de doorkomst door Beuningen en Weurt.

'

Reacties

article
78478
Feestelijke doorkomst Nijmeegse Vierdaagse in Beuningen en Weurt
Op woensdag 17 juli is het groot feest in de gemeente Beuningen. We verwelkomen dan
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20190710/feestelijke-doorkomst-nijmeegse-vierdaagse-in-beuningen-en-weurt/
2019-07-10T22:48:18+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2019/07/10224711/190710-Doorkomst-Vierdaagse-roze-wolk.jpg
Beuningen Nieuws
Gemeente, Nieuws