Wimbledon: Rolstoeltennisster Buis treft zwaarst denkbare loting

Marjolein Buis trainde met coach Wouter Kropman op de grasbanen in Rosmalen.
Foto:

LONDEN – Rolstoeltennisster Marjolein Buis uit Beuningen heeft het niet getroffen bij de loting voor Wimbledon. De 31-jarige Gelderse moet het in de eerste ronde opnemen tegen landgenote Diede de Groot. De Groot is nummer 1 van de wereldranglijst en won sinds Wimbledon vorig jaar alle grandslams in enkel- en dubbelspel.

Buis en De Groot stonden tot nu toe 18 keer tegenover elkaar. De laatste overwinning van Buis dateert van 2017, maar ze blijft positief: “Natuurlijk had ik liever tegen iemand anders gespeeld in de eerste ronde, maar zoals altijd ga ik voor de winst. Ik heb dit jaar een paar goede wedstrijden tegen Diede gespeeld. Ik heb niet gewonnen, maar elke ontmoeting is een nieuwe kans. De trainingen hier in Londen gaan goed, ik sta de ballen lekker te raken. Ik wil die lijn graag doorzetten naar de wedstrijd van morgen.”

Dubbelspel

In het dubbelspel is Buis samen met de Italiaanse Giulia Capocci als tweede geplaatst. In de eerste ronde nemen zij het op tegen Sabine Ellerbrock (Duitsland) en KG Montjane (Zuid-Afrika) “We hebben nog nooit samen gespeeld”, erkent Buis. “Dus ik ben benieuwd hoe het zal gaan. Ik hoop dat we onze eerste wedstrijd samen kunnen winnen. We hebben zeker kans om de finale te halen.”

De eerste wedstrijden in het rolstoeltennistoernooi staan op Wimbledon gepland voor morgen (donderdag 11 juli).

Reacties

0