Finaleplaats voor Gelderse rolstoeltennisster Marjolein Buis op Wimbledon

Foto:

LONDEN – Rolstoeltennisster Marjolein Buis is er op Wimbledon met de Italiaanse Giulia Capocci niet in geslaagd de enige ontbrekende grandslamtitel te winnen. In de finale van het grootste grastoernooi ter wereld waren landgenoten Diede de Groot en Aniek van Koot een maatje te groot voor het Nederlands/Italiaanse gelegenheidskoppel (1-6, 1-6).

“De uitslag doet vermoeden dat we kansloos waren”, erkent Buis. “We hebben veel gamepoints gehad, maar wisten ze helaas niet te benutten. De ervarenheid van Diede en Aniek, die al veel toernooien samen hebben gespeeld en gewonnen, maakte het verschil. Wij maakten teveel fouten, waren nog niet zo goed op elkaar ingespeeld. Dat Giulia en ik de finale van Wimbledon halen, op ons eerste toernooi samen, is een mooi resultaat.”

Voor Buis was de finale op Wimbledon haar 31e dubbelfinale op een Grand Slam. Ze won de titels op de Australian Open (2016, 2018), Roland Garros (2012, 2017) en de US Open (2017). De titel op Wimbledon ontbreekt nog op het palmares van de Gelderse tennisster. “Het zou prachtig zijn om alle vier de grandslams in mijn carrière een keer te winnen”, erkent ze. “Er blijft nog iets te wensen over. Hopelijk krijg ik volgend jaar een nieuwe kans.”

Enkelspel

In het enkelspel was de kwartfinale het eindstation voor Buis. In die wedstrijd stuitte ze op de nummer 1 van der wereld, Diede de Groot. Ze wist het haar landgenote knap lastig te maken, maar moest na krap twee uur tennis toch haar meerdere erkennen (6-7, 6-4, 1-6). “De eerste twee sets heb ik goed gespeeld”, blikt Buis terug. “Ook in de eerste set kreeg ik kansen om hem te winnen, maar wist ik die niet te verzilveren. Net als voorgaande toernooien heb ik het Diede lastig gemaakt. Het is zonde dat we elkaar al in de eerste ronde tegenkomen, maar ik heb er het maximale uitgehaald.”

Reacties

0