Teleurstellend Swiss Open voor Marjolein Buis

Foto: Anna Vasalaki

GENÈVE – Rolstoeltennisster Marjolein Buis is op de Swiss Open in Genève in het enkelspel uitgeschakeld in de kwartfinale. De Beuningse nummer 4 van de wereld verloor daarin van Dana Mathewson (5-7, 6-2, 4-6). Ook in het dubbelspel was de Amerikaanse nummer 18 van de wereld verantwoordelijk voor de uitschakeling van Buis.

Na een sterke overwinning op de Britse Louise Hunt had de in Zwitserland als tweede geplaatste Buis het aan zichzelf te danken dat Mathewson er met de overwinning vandoor ging. “Ik heb gewoon slecht gespeeld”, verzuchtte de 31-jarige Beuningse. “Of ik daar een verklaring voor heb? Misschien heeft het iets te maken met de overgang van gras naar hardcourt. Ik heb maar een paar dagen gehad om aan die ondergrond te wennen. Maar goed; dat mag geen excuus zijn voor mijn spel. Het was gewoon niet goed.”

In het dubbelspel speelde Buis voor het eerst sinds februari 2017 weer met de Britse Lucy Shuker. Ze waren als eerste geplaatst, maar konden die status in de halve finale niet waarmaken. Mathewson en de Zuid-Afrikaanse KG Montjane waren in twee sets te sterk: 4-6, 5-7.

British Open

Na Wimbledon en de Swiss Open gaat Buis zich nu opladen voor haar derde toernooiweek op rij: de British Open, een toernooi uit de Super Series. De Nederlandse speelt haar eerste wedstrijden komende dinsdag in Nottingham.

Reacties

0