Chinese vrouwen zitten Buis dwars in finales Belgian Open

Foto:

JAMBES – Rolstoeltennisster Marjolein Buis is er niet in geslaagd de titel op de Belgian Open te veroveren. De 31-jarige Beuningse bereikte zowel in het enkel- als dubbelspel de finale, maar moest daarin haar meerdere erkennen in Chinese tegenstandsters. Zhenzhen Zhu won het enkelspel en samen met Hui Min Huang won ze ook het dubbelspel.

In de enkelfinale won Zhu met 6-3 en 6-1 van de als eerste geplaatste Buis. De Chinese nummer 13 van de wereld begon sterk aan het duel en gaf Buis, zelf nummer 4 van de ranglijst, geen kans om in haar spel te komen. “Ik begon zelf niet goed aan de wedstrijd en liet de kansen liggen die ik kreeg”, blikt de Nederlandse terug. “Zij pakte elk gamepoint, iedere kans. Natuurlijk had ik beter willen spelen, natuurlijk had ik willen winnen, maar zij was vandaag de betere speelster.”

Nipt verlies

In het dubbelspel trof Buis samen met landgenote Michaela Spaanstra (foto) Zhu en Huang. De Chinese dames zijn de laatste jaren geduchte tegenstanders voor de Nederlandse vrouwen; ook in het landentoernooi om de World Team Cup. “We hebben goed staan spelen, kwamen dicht bij, maar winst zat er net niet in”, zegt Buis over die wedstrijd. Zhu en Huang trokken met 6-7, 4-6 nipt aan het langste eind.

Drukke periode

Voor Buis was de Belgian Open haar vierde toernooi in vier weken. Een drukke, intensieve periode. “Lekker om nu even een weekje vakantie te hebben. Ondanks de verloren finales kijk ik tevreden terug op de afgelopen weken”, zegt ze. Na die vakantie gaat ze toewerken naar de US Open. Dit laatste Grand Slam van het jaar (5-8 september) is Buis’ volgende toernooi.

Reacties

0