VoorleesExpress Beuningen zoekt voorlezers

Foto: CC0

Jonge kinderen en hun ouders met een taalachterstand helpen door middel van voorleessessies en taalspelletjes. Dit is het doel van de VoorleesExpress Beuningen, een project van de Bibliotheek Gelderland Zuid. In het najaar gaan voorlezers bij jonge gezinnen van start. Wil je als vrijwilliger hier ook je steentje aan bijdragen? Meld je dan aan als voorlezer bij de VoorleesExpress!

De VoorleesExpress zet voorlezers in bij gezinnen met jonge kinderen (2-8 jaar) om hun taalontwikkeling te stimuleren. Gedurende twintig weken komen vrijwilligers bij gezinnen thuis om voor te lezen en taalspelletjes te doen. Hierdoor vergroten kinderen op speelse wijze hun woordenschat en leesplezier. Ook hun ouders worden actief bij de activiteiten betrokken, zodat ze later zelf het voorleesstokje kunnen overnemen. Na afloop van de twintig voorleesweken staat een feestelijke afsluiting op het programma.

Aanmelden als voorlezer

Ook aan de slag met taal in jonge gezinnen met een taalachterstand? De VoorleesExpress Beuningen is op zoek naar voorlezers. Als voorlezer kom je wekelijks bij een vast gezin thuis op een vast moment. Je krijgt vooraf een training waarin je leert hoe je ouders en kinderen op een leuke manier bij het voorlezen kan betrekken. De training vindt plaats in september. Geïnteresseerde voorlezers kunnen zich aanmelden bij coördinator Anita Hendriks via [email protected].

Meer informatie?

De VoorleesExpress is een initiatief van de Bibliotheek Gelderland Zuid en gevestigd in de gemeenten Beuningen, Nijmegen, Berg en Dal, Lingewaard en Overbetuwe. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/voorleesexpress of neem contact op met Lonneke Bisschop via [email protected] of 024 – 327 49 49.

'

Reacties

article
78763
VoorleesExpress Beuningen zoekt voorlezers
Jonge kinderen en hun ouders met een taalachterstand helpen door middel van voorleessessies en taalspelletjes.
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20190809/voorleesexpress-beuningen-zoekt-voorlezers/
2019-08-09T08:31:29+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2019/08/09083110/VoorleesExpress.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws