In het nieuwe biebseizoen is er weer van alles te doen

Foto: Marcel Krijgsman

In de bibliotheek kun je natuurlijk heel veel boeken en tijdschriften lezen en lenen, maar er gebeurt nog véél meer! Wat dacht je van kindercolleges, digitale workshops, verhalen uit de teletijdmachine en hoorcolleges? Eigenlijk teveel om op te noemen. In het nieuwe programmaboekje van de Bibliotheek Gelderland Zuid zijn alle activiteiten voor het seizoen 2019/2020 gebundeld.

Er valt ook dit seizoen weer genoeg te zien, te leren en te beleven in Bibliotheek Beuningen. Nieuw dit jaar is de DigiDemo 50+. Tijdens deze gratis demonstraties kunnen 50-plussers in de bibliotheek kennismaken met nieuwe digitale technieken, zoals Virtual Reality en een greenscreen. Met een VR-bril op waan je je even in een andere wereld. Ook nieuw zijn de verhalen voor kinderen uit de teletijdmachine: verhalen over andere tijden en werelden. Er komt zelfs een robot voorlezen.

Universiteit van Beuningen

Ook vinden er weer een aantal hoorcolleges plaats in de bibliotheek. Een tipje van de sluier: burgemeester Bergman legt uit hoe je als burger betrokken kunt zijn bij het beleid van de gemeente Beuningen. Cultureel antropoloog Ad Borsboom heeft jarenlang onderzoek gedaan bij de Aborigines en vertelt hierover tijdens zijn hoorcollege. Hoe leefden de oorspronkelijke bewoners van Australië? Wat was hun religie, hun wereldbeeld? Je hoort er alles over in de bieb.

Leren en proberen

Kinderen kunnen in de Digi Playground naar hartenlust experimenteren met nieuwe digitale technieken, zoals robots en Virtual Reality. Of leer met het programma ScratchJr je eigen verhalen of spelletjes bedenken. Het is makkelijker dan je denkt! Tijdens het kindercollege op 16 september komt een echte politieagent vertellen over zijn werk. Of ontmoet op 29 oktober hulphond Soul en zijn baasje, en ontdek wat een hulphond allemaal kan.

Meer weten over het nieuwe programma van de Bibliotheek Gelderland Zuid? Kijk op www.obgz.nl voor meer informatie. Of pak een programmaboekje mee in de bieb.

'

Reacties

article
78807
In het nieuwe biebseizoen is er weer van alles te doen
In de bibliotheek kun je natuurlijk heel veel boeken en tijdschriften lezen en lenen, maar
https://beuningen.nieuws.nl/nieuws/20190813/in-het-nieuwe-biebseizoen-is-er-weer-van-alles-te-doen/
2019-08-13T17:23:59+01:00
https://cdn.nieuws.nl/media/sites/42/2019/08/13172345/Digi-Playground_fotograaf-Marcel-Krijgsman.jpg
Beuningen Nieuws
Nieuws