Problemen met de Babboe City tweewielerbakfiets

Foto: Babboe bakfietsen

Fabrikant Babboe waarschuwt voor een probleem met een aantal City Tweewielerbakfietsen. Door een fabricagefout of een lasfout bij een aantal frames kunnen deze frames breken.

Dat kan onveilige situaties opleveren. De fabrikant roept de betrokken frames dan ook terug voor vervanging.

Producties

De bakfietsen zijn geproduceerd in de periodes 2010 t/m 2012 en 2017 t/m juni 2018. De getroffen fietsen zijn ter herkennen aan de framenummers. Het framenummer vind je aan de linkerzijde, boven de trapas. Sommige fietsen hebben ook een sticker op de zadelbuis met het framenummer.

Als je een Babboe City tweewielerbakfiets heeft, controleer dan alstublieft het framenummer. Dit geldt ook als je een City-E of een City Mountain model hebt. De frames die vervangen moeten worden hebben een framenummer dat begint met één van onderstaande codes:

  • GB10,GB11, GB12, GB16K, GB16L, GB17, GB18,
  • U17, U18,
  • WSP3 en WSP4

Begint het framenummer met deze code? Gebruik de bakfiets dan niet meer en ga dan naar de site controleerjeframe.nl van Babboe. Vul het nummer daar in en je krijgt de mogelijkheid om een afspraak te maken voor het vervangen van het frame. Het frame kan aan huis vervangen worden door de mobiele bakfietsservice van Babboe. Het is ook mogelijk de bakfiets op te laten halen. Na vervanging van het frame wordt deze weer teruggebracht. De vervanging van het frame kost helemaal niets.

Wil je meer weten over deze terugroepactie van de City tweewielerbakfiets van Babboe? Bel dan op nummer 0800 – 2103 (gratis). Babboe is bereikbaar van maandag tot en met vrijdag van 09.00u tot 17.00u en op zaterdag en zondag van 10.00u tot 14.00u.

Reacties