Ingezonden brief: “Hoe gaan wij in Nederland met elkaar om?”

Foto: facebook

Onderstaand bericht van u kwamen wij tegen op Twitter en enige nuancering is wel op zijn plaats. Bijgaand treft u een brief aan van het Presidium van de Tweede Kamer waaruit u kunt opmaken, dat het door u bedoelde artikel 5.3 niet van toepassing is op leden van ons parlement.

Parlementsleden hebben het recht – en de plicht – om zich breed te oriënteren op vraagstukken om met die kennis de juiste beslissingen te nemen op vaak ingewikkelde vraagstukken.

Daarnaast roept u Primera Beuningen op om zich heel diep te schamen! Dit vind ik werkelijk stuitend van een man met uw achtergrond en uw functie. De ondernemers in Beuningen zijn net als hun collega’s in den lande 6 dagen per week bezig hun buurtfunctie te vervullen.

Producten en diensten aanbieden in hun wijk of buurt waar behoefte aan is en daarnaast vaak een sociaal aanspreekpunt zijn voor de wijk en de buurt. Een buurt waar vaak veel leegstand is waardoor de nodige producten en diensten al niet meer verkrijgbaar zijn.

En u heeft het goed gezien, ze verkopen ook tabaksproducten naast vele andere assortimenten en diensten. Wellicht een goed idee als u zich eens afvraagt of dit verkoopproces “afgedwongen” wordt door ondernemers of dat de klant ernaar vraagt? Precies hetzelfde als bij u in de supermarkt bij alle gezonde en minder gezonde producten die daar verkocht worden?

Ik zal deze mail ook doorzetten naar uw PvdA fractie als ook naar PvdA Kamerleden en hen oproepen hier afstand van te nemen.

Uiteraard zal ik Beuningen Nieuws dit melden onder de noemer “Hoe gaan wij in Nederland met elkaar om?”

Jos Zuijdwijk

Voorzitter NSO brancheorganisatie voor de tabaksdetailhandel

Dit bezoek had nooit mogen gebeuren. Zoals Wanda de Kanter vanavond al sprak in VPRO Zomergasten: een ongeoorloofd…

Geplaatst door Ricardo Brouwer op Zondag 25 augustus 2019

Cookieinstellingen