Jan Verriet Walking Football toernooi

Foto:

Dinsdag 10 september vanaf 10.00 uur, start op sportpark de Ooigraaf, het complex van Beuningse Boys, het eerste Walking Football toernooi.

Dit toernooi is vernoemd naar Jan Verriet, Jan was jarenlang penningmeester van de Vereniging van Senioren Beuningen en was in 2015, samen met Geert Benders, medeoprichter van het sportieve en gezellige Walking Football in Beuningen.

Sinds de start in 2015 wordt er elke dinsdagochtend met veel enthousiasme door zowel dames als heren enthousiast gevoetbald. Inmiddels is het aantal deelnemers uitgegroeid tot meer dan 20 dames en heren. Ook deze sportieve groep voetballers maakt na de training gebruik van de zogenaamde derde helft in de kantine, gezellig “samen sporten en samen zijn” is het motto van deze sporters. Ook heeft men de afgelopen jaren reeds deelgenomen aan het WK Walking Football voor recreanten maar ook neemt men soms deel aan andere regionale toernooien. De vrijheid van de training en onderlinge band versterkt de saamhorigheid, de trainingsopkomst is hoog maar ook als men niet kan voetballen komen de geblesseerde toch kijken en deelnemen aan de afsluitende derde helft met koffie en eventueel gebak.

Het Jan Verriet toernooi 2019 begint om 10.00 uur met een officiële opening, de eerste wedstrijden worden om 11.00 uur gespeeld. Uiteraard is de kantine deze dag open en worden de deelnemers door de organisatie voorzien een lunch. De prijsuitreiking vindt in de kantine, of op het terras, plaats omstreeks 16.00 uur. Verrassend is dat de eerste plaats, beloond met een beker, behaalt wordt door het sportiefste team en niet door het team dat de meeste punten heeft behaald.

Winnen staat hier dus niet voorop maar belangrijker is hierbij, hoe gaat men met elkaar om. Gezellig meedoen is hier dus vele malen belangrijker dan winnen.

De organisatie verwacht ongeveer 120 deelnemers, van 8 verenigingen, uit de regio. Clubs als Juliana Malden, DAW Schaijk, ESA Arnhem, Achates Ottersum hebben zich hiervoor ingeschreven.

Iedereen die belangstelling heeft voor Walking Football is natuurlijk van harte welkom op de Ooigraaf 10 september. Daarnaast kunt u ook elke dinsdagmorgen van 10.00 tot 11.30 uur aansluiten en of kennis komen maken met het Walking Football en de Beuningse deelnemers, denk eraan dat u daarna de tijd neemt voor de gezamenlijke afsluiting met koffie.

Reacties