Speeddaten met laaggeletterden

Foto: Marcel Krijgsman

Op dinsdag 17 september van 10.00 tot 12.00 uur kun je in Bibliotheek Beuningen een praatje maken met enkele taalambassadeurs van het ROC. Dit zijn mensen die moeite hebben met lezen en schrijven. Ze vertellen graag waar ze als laaggeletterde in het dagelijks leven tegenaan lopen.

De Bibliotheek Gelderland Zuid wil dat iedereen goed kan meedraaien in de maatschappij. Tijdens de Week van de Alfabetisering (9 t/m 15 september) vraagt de bieb daarom extra aandacht voor laaggeletterdheid. Deze hele week gaan biebmedewerkers met een bakfiets vol informatiemateriaal langs bij verschillende Nijmeegse taalaanbieders, zoals STEP en het ROC. Ze laten zien hoe de bieb mensen helpt met het leren van de Nederlandse taal en met het opdoen van computervaardigheden.

Heb je zelf geen hulp nodig, maar ben je benieuwd waar laaggeletterden in het dagelijks leven tegenaan lopen? In de week ná de Week van de Alfabetisering zijn enkele taalambassadeurs van het ROC Nijmegen te gast in Bibliotheek Beuningen. Op dinsdag 17 september kun je van 10.00 tot 12.00 uur speeddaten met deze taalambassadeurs. Aanmelden is niet nodig en de toegang is gratis.

De Bibliotheek Gelderland Zuid helpt mensen met diverse cursussen en bijeenkomsten graag verder op (digi)taal gebied. Ben of ken je iemand die wel wat hulp kan gebruiken? Kijk dan voor een compleet overzicht op www.obgz.nl/taalvaardig of www.obgz.nl/digitaalvaardig. Of vraag naar de brochure in de bibliotheek.

Cookieinstellingen