Alzheimer Café Beuningen over in beweging blijven

Foto: Ger Loeffen

Net als elke tweede maandag van de maand vindt op maandag 9 september weer een Alzheimer Café in Beuningen plaats. Bezoekers worden dit keer meegenomen in het belang van beweging bij dementie.

Bewegen is goed voor lichaam én geest. Mensen die voldoende bewegen, hebben minder kans om dementie te krijgen. Uit onderzoek blijkt ook dat mensen met dementie baat hebben bij beweging. Door beweging lijkt de ziekte trager te verlopen. Zo verbetert het denkvermogen en verlopen de alledaagse activiteiten beter.

Nicole van Benthum en Petra Schuivens, werkzaam als fysiotherapeut bij de Hofstede Beuningen, tonen het belang van bewegen aan én laten het u ervaren. Na afloop krijgt u informatie mee.

Het Alzheimer Café Beuningen wordt gehouden in Droom, Schoenaker 10 in Beuningen. Inloop is vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, afsluiting rond 21.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alzheimer Nederland, afdeling Nijmegen. Telefoon 06 21446033.

Om het Alzheimercafé te kunnen bereiken is voortaan ook Buurtvervoer Beuningen beschikbaar. Belangstellenden die niet zelf naar het Alzheimercafé kunnen komen, kunnen een rit reserveren via 024 737055 of www.buurtvervoer.nl.

Reacties