Kaliber Cultuurprijs 2019 gaat niet door

Henk Hage, winnaar Kaliber Cultuurprijs 2018.
Foto: Ger Loeffen

Na de succesvolle eerdere edities van de Kaliber Cultuurprijs in 2017 en 2018, zal de Beuningse Cultuurprijs in 2019 niet worden uitgereikt.

Na twee succesvolle jaren van de Kaliber Cultuurprijs in de gemeente Beuningen, blijft voor de derde versie het aantal aanmeldingen helaas achter.

Wij zijn de prijs gestart om een podium te creëren voor kunst en cultuur in Beuningen, om te laten zien wat voor bijzonders er leeft binnen onze gemeente. De afgelopen twee jaar hebben we vele mooie initiatieven in de schijnwerpers mogen zetten. Dat omarmen wij. Dit jaar maken wij de keuze om de prijs niet uit te reiken. Kaliber Adviseurs blijft onverminderd maatschappelijk bewust en overtuigd van de meerwaarde van de prijs. Als organisatie gaan wij ons buigen over de toekomst.

Initiatiefnemer voor de Kaliber Cultuurprijs is Kaliber Adviseurs, een belastingadvieskantoor met stevige wortels in Beuningen, Nijmegen en de regio Maas en Waal. De organisatie van het evenement is door Stichting Cultuurprijs Beuningen en Kaliber Adviseurs uitbesteed aan historicus Willeke Guelen, fotograaf Ger Loeffen en Charlotte Lever.

Reacties