Doelpuntrijk gelijkspel bij seizoensopening Beuningse Boys

Nadat Beuningse Boys de bekerwedstrijden succesvol afgerond had met 3 overwinningen stond zondag de eerste competitiewedstrijd op het programma. Voor de mannen van nieuwe trainer Henk Evers betekende het een uitwedstrijd tegen SV Blauw Wit.

Beuningse Boys begint goed aan de wedstrijd en na 3 minuten spelen komt het dan ook op een 0-1 voorsprong als Glenn Muller een goed genomen hoekschop van aanwinst Twan Arnts bij de eerste paal binnen weet te krijgen. De eerste 20 minuten was het overwicht voor Beuningse Boys maar daarna kantelde de wedstrijd in het voordeel van Blauw Wit. Met enig fortuin werd de rust gehaald met een 0-1 voorsprong.

De tweede helft begint zoals de eerste helft geëindigd is en nu is het Blauw Wit dat snel de gelijkmaker weet te scoren als Pim Martens weet te scoren na miscommunicatie tussen de keeper en verdediger van De Boys. Tot overmaat van ramp moet na 53 minuten Beuningse Boys ook nog met 10 man verder als Arvid Daniëls na een felle tackle een rode kaart krijgt. Ondanks de man minder situatie krijgt Beuningen meer grip op de wedstrijd het venijn zat hem deze wedstrijd in de staart want in de slotfase zet Luuk Konning Beuningse Boys op een 1-2 voorsprong. Hier is het Blauw Wit dat op gelijke komt als Joep Martens weet te profiteren van een foute pass. In de 5e minuut van de blessuretijd lijkt Glenn Muller De Boys alsnog de overwinning te bezorgen door de 2-3 te maken maar in de aller laatste minuut is het Rik Bours die de eindstand bepaald op 3-3. Waarom de scheidsrechter zoveel blessuretijd bijtelde was voor een ieder een raadsel.

Zo eindigt de eerste competitiewedstrijd van Beuningse Boys 1 in een spectaculaire 3-3 gelijkspel. Ondanks de sterke slotfase van De Boys toch jammer dat de wedstrijd zo eindigde. Komende zondag zijn De Boys dus de eerst volgende wedstrijd is op zondag 6 oktober dan komt Rood Wit uit Groesbeek op bezoek op de Ooijgraaf. De aftrap is om 14.00 uur.