25 jaar Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland

Foto: Rotaryclub Wijchen Beuningen Tweestromenland

Op zaterdag 28 september 2019 vieren de leden van Rotaryclub Wijchen-Beuningen-Tweestromenland dat hun club 25 jaar bestaat. Tegenwoordig telt de club 38 leden die elke donderdagavond tussen 18.00 en 20.00 uur bijeen komen in de zaal van restaurant Thuis Bij Fien in Wijchen. Wie belangstelling heeft voor Rotary, kan zich melden.

Volgens voorzitter Marcel Vonk zijn de wekelijks bijeenkomsten belangrijk om een hechte club te blijven: “Binnen Rotary leer je elkaar goed kennen, omdat je wekelijks bijpraat over wat belangrijk voor je is, zowel privé als in je bedrijf of beroep. Gemiddeld komt ruim 60% van de leden op de wekelijkse bijeenkomsten. Sommigen zijn er vrijwel altijd, terwijl anderen misschien een of twee keer per maand kunnen. Omdat de bijeenkomsten onder etenstijd plaatsvinden, is de wekelijkse regelmaat goed vol te houden, want eten moet je toch en je hebt daarna nog een hele avond om andere dingen te doen.”

Cheque voor opvanghuizen

De oprichtingsvergadering van Rotaryclub Wijchen-Beuningen-Tweestromenland was op 29 september 1994 in Restaurant de Leurse Hof. Op 10 december 1994 kon voor het eerst een goed doel worden gesteund door het overdragen van een cheque van f 10.000,- aan opvanghuizen in Nederasselt en in Afferden. Naast ondersteuning van organisaties in binnen- en buitenland die zich inzetten voor mensen in nood heeft Rotary aandacht voor onderlinge vriendschap en voor ethisch bewustzijn in je bedrijfsvoering en beroepsuitoefening.

Uiteenlopende achtergronden

Als organisatie van ondernemers en beroepsbeoefenaren streeft Rotary diversiteit na. Leden zijn vrouwen en mannen met heel uiteenlopende professionele en maatschappelijke achtergronden. Belangstellenden zijn van harte welkom om kennis te komen maken. Kijk voor meer informatie op www.rotary.nl/wijchenbeuningentweestromenland.

Polio de wereld uit

Rotary is een organisatie van serviceclubs in 200 landen met in totaal 34.000 Rotaryclubs en 1,2 miljoen leden. Samen zetten zij zich er bijvoorbeeld voor in om polio de wereld uit te krijgen, net als voor ondersteuning van jongeren en voor goede doelen in hun lokale gemeenschap. De Rotary Foundation behoort tot de top vijf van ’s werelds beste non-profit organisaties die jaarlijks zo’n 150 miljoen dollar uittrekt om projecten wereldwijd te steunen. In Nederland zijn 500 Rotaryclubs actief met in totaal 19.000 leden. Voor Rotarians staan wereldwijd deuren voor open. Zo zijn leden in de buurt van bijvoorbeeld hun vakantieadres of internationale werkadres altijd welkom als ze een club willen bezoeken.

Cookieinstellingen