Marikenhuis introduceert Marikencafé in Beuningen en Groesbeek

Foto: MarikenCafe

Na eerdere succesvolle afleveringen in de gemeente Wijchen krijgen nu ook Beuningen en Groesbeek de primeur van een Marikencafé, een informatieve bijeenkomst voor iedereen die is geraakt door kanker. De bijeenkomsten worden georganiseerd door het Nijmeegse Marikenhuis, in samenwerking met lokale zorg- en welzijnsorganisaties. De bedoeling is dat in genoemde plaatsen 3 á 4 keer per jaar een Marikencafé zal worden georganiseerd, met telkens een specifiek thema.

Zo staat het eerste Marikencafé in Beuningen op dinsdag dinsdag 8 oktober in het teken van een ‘Gezonde leefstijl bij kanker’. Centraal staat daarbij het belang van bewegen en goede voeding bij kanker, zowel tijdens als na de behandeling. Het Marikencafé in Groesbeek op dinsdag 14 oktober heeft als thema ‘Kanker heb je niet alleen, kanker draag je samen’.

In het Marikencafé laten ervaringsdeskundigen (zelf geraakt door kanker) en zorg- en welzijnsprofessionals hun licht schijnen over genoemde thema’s. Er is volop gelegenheid tot het stellen van vragen. Het Marikencafé Beuningen is op dinsdag 8 oktober in Theater de Molen, Molenstraat 54 in Beuningen. De locatie voor het Groesbeekse Marikencafé op maandag 14 oktober is Gasterij ’t Groeske, Bellevue 9t in Groesbeek. Beide bijeenkomsten beginnen om 19.30 uur en duren tot 21.30 uur. Belangstellenden zijn welkom vanaf 19.00 uur. Na afloop bestaat de mogelijkheid om met elkaar na te praten. De toegang is gratis!

Voor meer informatie en aanmelding gaat u naar www.marikenhuis.nl

Reacties