Mogelijk Listeria bacterie: 130 vleeswaren Jumbo teruggeroepen

Foto: Pxhere CC0

Supermarktketen Jumbo roept ruim 130 soorten vleeswaren terug. In de vleeswaren kan mogelijk de Listeria bacterie aanwezig zijn. Van het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan men erg ziek worden.

De terugroepactie gebeurt op basis van informatie van één van haar leveranciers. Jumbo heeft daarop besloten een zeer groot aantal vleeswaren, ruim 130 soorten, terug te roepen. Deze producten zijn ook uit de winkel verwijderd.

Overzicht

In dit overzicht op de website van Jumbo kun je zien welke soorten vleeswaren het precies betreft.

Heb je vleeswaren gekocht die op de hierboven genoemde lijst staan, dan word je dringend aangeraden deze producten niet te eten. Je kunt de producten terugbrengen naar de winkel. Het aankoopbedrag krijg je terug, de kassabon is niet nodig.

Het eten van producten besmet met de Listeria bacterie kan ernstige gevolgen hebben voor de gezondheid. Dit geldt met name voor mensen met een verzwakte weerstand, zwangere vrouwen, ouderen en jonge kinderen.

Heb je één of meer van deze vleeswaren gegeten en heb je daarna gezondheidsklachten gekregen, raadpleeg dan direct je huisarts.

Wel veilig

Jumbo benadrukt dat de vleeswaren die nu nog wel in de winkel liggen, veilig gegeten kunnen worden.

Wil je meer weten over de terugroepactie van vleeswaren door Jumbo? Neem dan contact op met de klantenservice van Jumbo op telefoonnummer 0800 – 0220 161 (gratis).

Reacties