Alzheimer Café Beuningen over mantelzorg

Foto:

Net als elke tweede maandag van de maand vindt op maandag 14 oktober weer een Alzheimer Café in Beuningen plaats. Dit keer staat de mantelzorg centraal.

Als iemand (een vorm van) dementie krijgt heeft dit veel effect op de omgeving. In de eerste plaats op de partner maar ook op kinderen en kleinkinderen. Ook voor hen verandert er veel. Ze worden geconfronteerd met de ziekte en hebben daarover hun zorgen. Daarnaast zijn er ook de zorgen voor de andere ouder. De impact op het leven van kinderen en kleinkinderen is groot en verandert het perspectief op het eigen leven. Ze worden mantelzorger en dit houdt niet op na een eventuele opname.

Op deze avond vertellen een betrokken dochter en kleindochter over hun ervaringen.

Het Alzheimer Café Beuningen wordt gehouden in Droom, Schoenaker 10 in Beuningen. Inloop is vanaf 19.00 uur, start om 19.30 uur, afsluiting rond 21.30 uur. Toegang is gratis en aanmelden is niet nodig. Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Alzheimer Nederland, afdeling Nijmegen. Telefoon 06 21446033.

Om het Alzheimercafé te kunnen bereiken is voortaan ook Buurtvervoer Beuningen beschikbaar. Belangstellenden die niet zelf naar het Alzheimercafé kunnen komen, kunnen een rit reserveren via 024 737055 of www.buurtvervoer.nl.

Reacties