Ewijks aandeel in musical: Jack the Ripper!

Foto: MusicalMakers

Van 30 oktober t/m 2 november presenteert vereniging MusicalMakers de indrukwekkende musical Jack the Ripper waarin Zita Leite Ribeiro uit Ewijk aan meedoet. Voor deze voorstelling wordt Cultuurspinnerij de Vasim, een oude fabriekshal in Nijmegen, volledig omgetoverd naar het koude en grimme Londen anno 1888. Absoluut een bloedstollende halloweenactiviteit!

Zita uit Ewijk vertolkt in deze musical de rol van journaliste Liz Grant, een nieuwsgierige en feministische journaliste, die net als Zita heel goed haar eigen boontjes kan doppen. Liz is vastberaden om Jack the Ripper te ontmaskeren en biedt inspecteur Abberline haar hulp aan. In haar zoektocht krijgt ze hulp van Jay Abberline. ‘‘Waarom je moet komen kijken? Het is een prachtige voorstelling met drama maar zeker ook humor. Een absolute aanrader rondom Halloween, kippenvel gegarandeerd’’, aldus Zita.

Het verhaal

De musical vertelt het verhaal van de meest beruchte seriemoordenaar aller tijden, Jack the Ripper. Jack in de geest van de Liverpoolse zakenman James Maybrick is volledig in de ban van de vermeende ontrouw van zijn vrouw Florence en zoekt steun bij zijn minnares Sarah. Hij begint aan zijn speciale taak: James denkt door God te zijn uitgekozen om alle ontrouw uit de wereld te helpen en maakt zijn eerste slachtoffer.

Onder leiding van inspecteur Abberline probeert Scotland Yard de dader te vinden. De politie tast echter volledig in het duister en na vijf moorden leeft heel Londen in grote angst. Inspecteur Abberline is ten einde raad maar krijgt hulp uit onverwachte hoek van journaliste Liz Grant. Zij is vastberaden om de dader te ontmaskeren maar wordt afgeleid door Jay Abberline, de charmante neef van de inspecteur.

Een musical waarin complottheorieën, afgrijzen, liefde en fascinatie hand in hand gaan!

Data & locatie

Jack The Ripper zal worden uitgevoerd van 30 oktober t/m 2 november 2019 in Cultuurspinnerij de Vasim te Nijmegen. Als voormalige fabriekshal een zeer treffende locatie waarmee de mystieke sfeer van de musical volledig tot zijn recht komt.

Goed om te weten

Het script is geschreven door Sebastiaan Smits, de muziek werd gecomponeerd door Tjeerd de Haas. Het creatieve team bestaat uit Samantha Janssen (regisseur), Jarno Scholten (muzikaal leider), Marga Föllings (choreografie), Iris Holtzhuizer, Teddie Kessler en Fraukje Kerkdijk-Otten (assistentie).

Meer weten?

Informatie over de kaartverkoop en tijden staan vermeld op www.musicalmakers.nl.

MusicalMakers

MusicalMakers is in 1991 opgericht door broer en zus Arjan Wijnen en Henriëtte Kessler-Wijnen. In haar bijna 30-jarige bestaan wist de vereniging een semi-professioneel team op te bouwen van 45 mensen uit met name de regio Nijmegen en het Land van Cuijk. MusicalMakers behoorde in 2018 tot de laatste tien in de categorie ‘Beste ensemble’, ‘Beste nieuwe musical’ en ‘Beste vormgeving/toneelbeeld’ van de Nederlandse Amateur Musical Awards. Enkele succesvolle producties zijn Ketters geloof in Nimmegen (2018), Over de Muur (2015) en Malle Babbe (2013).

Reacties