Natuurwandeling Weurtse Buitenlanden

Foto: Dijkmagazijn

Op woensdagmiddag 16 oktober organiseert Het Dijkmagazijn van 14.00 tot 15.30 uur een rustgevende struinwandeling langs de Weurtse Plas en de Waal. Het startpunt is bij de Kerk in Weurt, Kerkstraat 54, 6551 ZZ Weurt. Deelname € 3,50 per volwassene en € 2,50 per kind.

Wandelen in de natuur

Vanaf de dijk is er prachtig uitzicht over Weurt en de Weurtse Plas. Maar de Waal is er amper zichtbaar. Om te zien wat er achter de plas ligt struinen ze door het natuurgebied. Grote kans dat ze de Konik-paarden tegenkomen. De eerste tekenen van de herfst zijn er al. Wie wat wil horen over Het Weurtse Straatje en het speeleiland is ook welkom.

De wandeling is ongeveer 3 kilometer. Ze stoppen regelmatig om bijzondere plaatsen en vondsten te bekijken. Dus voor wie niet zulke lange afstanden kan lopen is dit een ideale wandeling. Het gebied is ook minder ruig dan het vanaf de dijk lijkt: de paarden hebben met hun routes paadjes uitgesleten tussen de planten. Tip: trek stevige schoenen aan.

Meer informatie en aanmelden

Natuurwandeling Weurt. Woensdag 16 oktober van 14.00 tot 15.30 uur. Startpunt: Kerk Weurt, Kerkstraat 54, 6551 ZZ Weurt. Deelname € 3,50 per volwassene en € 2,50 per kind. Aanmelden moet via www.dijkmagazijnbeuningen.nl.

Reacties