Extra snoeiafval

Foto:

De meeste huizen in onze gemeente hebben een tuin met veel groen. Dit biedt een fijne plek, maar ook een bron van extra snoei- en tuinafval. Wij geven u wat tips om dit afval af te voeren.

Milieustraat Kanaalstraat of Bijsterhuizen

U kunt het snoeiafval gratis aanbieden bij de milieustraten in Nijmegen of Wijchen. Dar kan het snoeiafval ook bij u ophalen. U betaalt dan € 5,- voorrijkosten. De afvoerkosten zijn verder gratis. U kunt zich hiervoor telefonisch aanmelden: 024-3716000.

Tweede gft-container

Heeft u niet voldoende ruimte in uw gft-container? Vraag dan een groter formaat gft-container (240 liter) of een 2e gft-container aan bij de gemeente. U betaalt hiervoor éénmalig een bedrag van € 50,- voor de aanschaf en bezorging. Het legen van de container is zoals gebruikelijk gratis.

Stoken verboden

Het is niet toegestaan om afval en snoeihout te verbranden. In bepaalde gevallen kan de gemeente wel ontheffing verlenen. Dit gebeurt bijvoorbeeld als het snoeiafval besmet is met ziekte, of als het gaat om een kampvuur van een vereniging. Twijfelt u of u voor een ontheffing in aanmerking komt? Kijk dan op onze website. Hier vindt u een handig schema waarin de regels zijn verwerkt.

Gratis compostvat

Kleine takjes kunnen in het compostvat. Deze is gratis te verkrijgen bij de gemeentewerf. Met uw gemaakte compost kunt u uw tuin weer bemesten. Klein snoeiafval kan natuurlijk ook gewoon in de gft-container of gft-zak.

Reacties

0