Inloopavond brandveiligheid

Foto: BNG

Wil je kijken of jouw huis een veilige plek is tegen brand? We organiseren inloopavonden op 29 oktober in MFA ’t Hart Ewijk en op 5 november in De Lèghe Polder. Op de inloopavond kan je met jouw vragen terecht. Zij beantwoorden niet alleen de vragen maar geven ook advies op maat.

Let op! In de brief aan de inwoners van Beuningen staan twee data, 21 en 5 november. De inloopavond vindt plaats op 5 november. Lees hieronder meer!

Gemeente Beuningen heeft een goede brandweer. De brandweerlieden – vaak vrijwilligers – zijn goed opgeleid en getraind. Je kunt op hen rekenen als dat nodig is. Maar ook jij kan veel doen om de brandweerzorg te verbeteren. Samen zorgen we ervoor dat onze gemeente nog veiliger wordt.

De officiële regel is dat de brandweer bij een brand binnen acht minuten ter plaatse is. Dat heet een normtijd. Uit onderzoek blijkt dat de brandweer soms meer dan acht minuten nodig heeft om bij een brand in Ewijk/Beuningen te komen. Daarom is het des te belangrijker dat u zelf ook veiligheidsmaatregelen neemt. Bijvoorbeeld door het plaatsen van rookmelders.

Een woningbrand kan zich al binnen drie minuten ontwikkelen van een beginnende brand tot een levensbedreigende situatie. Dus ook als de brandweer wel binnen acht minuten aanwezig is, is het belangrijk om zelf actie te ondernemen. Maak daarom je huis en omgeving zo (brand)veilig mogelijk.

Kom ook naar de inloopavond bij jou in de buurt.

• 29 oktober, van 19.30 tot 21.00 uur in MFA ’t Hart, Den Elt 17 in Ewijk
• 5 november, van 19.30 tot 21.00 uur in De Lèghe Polder, Schoolstraat 16 in Beuningen

Reacties

0