Kindercollege: Wat kan een hulphond allemaal?

Foto:

Sommige mensen die bijvoorbeeld slecht kunnen zien of in een rolstoel zitten, hebben een hulphond die hen bij van alles helpt. Maar wat kan een hulphond eigenlijk allemaal? Op dinsdag 29 oktober komen Wiepy en haar hulphond Soul naar Bibliotheek Beuningen tijdens een gratis kindercollege en geven ze antwoord op deze en andere vragen.

Wiepy is dol op haar trouwe hulphond Soul, die haar iedere dag helpt bij dingen die ze niet zo goed kan. Wiepy zit in een rolstoel en Soul helpt haar bijvoorbeeld met dingen oprapen of aangeven. Wil je weten wat Soul allemaal kan? Wiepy vertelt er je alles over tijdens het kindercollege op dinsdag 29 oktober van 16.00 tot 17.00 in Bibliotheek Beuningen. Natuurlijk is Soul er ook bij. Na afloop krijgen de kinderen een leuk spreekbeurtpakketje mee. Hierin staat extra informatie om zelf een spreekbeurt over hulphonden te houden.

Aanmelden

Dit kindercollege is geschikt voor kinderen vanaf 6 jaar. Meld je van tevoren aan in de bibliotheek of via [email protected]. Het kindercollege is helemaal gratis.

Nog meer kindercolleges

Het hele jaar door vinden in verschillende vestigingen van de Bibliotheek Gelderland Zuid interessante kindercolleges plaats. Bijvoorbeeld over Chinees schrijven, nachtdieren en dansen. De kindercolleges zijn geschikt voor kinderen tussen de 6 en 12 jaar. Kijk voor meer informatie op www.obgz.nl/kindercolleges.

Reacties