Trainers Speijers Sports en specialisten CWZ laten hun snor staan voor Movember

Foto:

BEUNINGEN – De trainers van Speijers Sports en de specialisten binnen de afdeling Urologie van het Canisius Wilhelmina Ziekenhuis (CWZ) laten in november hun snor staan om aandacht te vragen voor prostaatkanker, teelbalkanker en de gezondheid van de man in het algemeen. Daarnaast nodigt Speijers Sports alle mannen boven de 55 jaar uit om deze maand gratis te komen sporten en actief aan hun gezondheid te werken.

Wereldwijd worden er tijdens Movember (een combinatie van het woord moustache en november) acties gehouden om geld in te zamelen voor vroege opsporing van prostaat- en teelbalkanker, diagnose, effectieve behandelingen en vermindering van het aantal sterfgevallen. Samen met CWZ hoopt Speijers Sports deze maand een grote bijdrage te kunnen leveren aan de gezondheid van de mannen uit onze regio, met name omdat sport en bewegen daarin een belangrijke rol speelt.

Behalve een geldinzamelactie, mogen mannen vanaf 55 jaar de hele maand november dagelijks tussen 12:00 uur en 16:00 uur gratis trainen bij Speijers Sports onder leiding van haar trainers in de fitness. Ook starten er extra groepstrainingen voor senioren op dinsdag en donderdag om 10:00 uur, waar Mo Bro’s & Mo Sisters boven de 55 jaar gratis aan kunnen deelnemen.

Speijers Sports en CWZ hebben dit jaar voor het eerst de handen ineen geslagen omdat uit een recent Deens wetenschappelijk onderzoek bleek dat sporten en bewegen van enorm belang zijn voor zowel het fysieke herstel als geestelijk welzijn van (ex)patiënten, bijvoorbeeld mannen met prostaatkanker die hormonaal behandeld worden. Met name sporten in teamverband met gelijk gestemde levert een positieve bijdrage aan het herstel en is het tevens preventief van belang voor een sociaal isolement.

Mannen die hormonale behandeling ondergaan bij een lokaal gevorderd en/of gemetastaseerde prostaatkanker, kunnen namelijk veel bijwerkingen ervaren op korte en lange termijn. Zowel spierafname en osteoporose, verhoogd risico op hart- en vaatziekten, vermoeidheid en somberheid zijn mogelijke bijwerkingen. CWZ en Speijers Sports willen deze patiënten stimuleren om te gaan sporten en bewegen, maar ook om lotgenotencontact te bevorderen.

Wil je meedoen aan de actie of doneren aan onderzoek naar prostaat- en teelbalkanker, diagnose, effectieve behandelingen en vermindering van het aantal sterfgevallen? Ga naar www.speijerssports.nl/movember voor meer informatie over Movember en wat jij kunt doen.

So grow a mo, save a bro!

Reacties