Burgemeestersontbijt in Beuningen

Foto:

Vanochtend aten 23 kinderen van basisschool de Vuurvlinder in Beuningen met burgemeester Bergman een gezond ontbijt. Zo begonnen ze samen aan een goede start van de dag.

Donatie aan Het Vergeten Kind

Burgemeester Bergman schenkt een bedrag van €25 aan stichting ‘Het Vergeten Kind’. Dat is dit jaar het goede doel van het Nationaal Schoolontbijt. Het thema van de ontbijtweek is dit jaar dan ook: ‘Neem tijd voor je ontbijt!’. Hierin staat tijd niet alleen voor de minuten die besteed worden aan het ontbijt, maar ook de kwaliteit staat centraal. Een dag kan goed beginnen tijdens het ontbijt, waarin er aandacht besteed wordt aan het kind.

Het Nationaal Schoolontbijt

Het Burgemeestersontbijt wordt in ongeveer 250 gemeenten georganiseerd. Het ontbijt is een onderdeel van het Nationaal Schoolontbijt. Dit jaar is de 17e editie van het Nationaal Schoolontbijt. Een week lang schenken scholen aandacht aan een goede start van de dag met gezonde ontbijtjes en lesmateriaal. Die aandacht is ook nodig, omdat nog steeds veel kinderen niet, of niet altijd, gezond ontbijten.

Reacties