Gemeente sluit drie drugspanden

Foto: politie

De gemeente Beuningen heeft op dinsdag 5 november drie drugspanden gesloten en verzegeld. Een pand aan het Gewelf in Beuningen gaat voor vier maanden dicht. Een pand aan de Lavendelstraat in Beuningen en een woning aan de Smallencamp in Ewijk worden drie maanden gesloten.

De politie heeft de woningen eerder dit jaar doorzocht tijdens een uitgebreid onderzoek naar handel in verdovende middelen. Hierbij zijn o.a. (hard)drugs en druggerelateerde goederen gevonden en in beslaggenomen. Deze vondst vormt een ernstige aantasting van de veiligheid en leefbaarheid. Daarom besloot de burgemeester om de woningen tijdelijk te sluiten.

Het doel van de tijdelijke sluiting is om een einde te maken aan het gebruik van deze woningen als drugspand. Niemand mag de woning meer in. Het verbreken van de verzegeling is strafbaar. Burgemeester Bergman: “Ik vind de leefbaarheid in onze buurten en wijken heel belangrijk. Drugshandel staat dat in de weg. Dat trekt criminaliteit en onveilige situaties aan. Denk aan brand bijvoorbeeld. Daarom heb ik besloten om deze woningen tijdelijk te sluiten.”

Crimineel gedrag

Criminele organisaties maken enorme winsten met de handel in hard- en softdrugs. Dat gebeurt ook gewoon vanuit woonhuizen. Het verdiende geld wordt vaak witgewassen zodat het van illegaal geld wordt omgezet naar legaal geld.

Tijd tussen invallen en sluiten

De drugs zijn in augustus gevonden bij invallen in de woningen. Tussen de inval en de sluiting van een woning zit soms een langere periode. Dat komt omdat de in beslag genomen drugs getest moet worden door het Nederlands Forensisch Instituut. Daarnaast kan de eigenaar/gebruiker van een pand bezwaar maken tegen de sluiting.

Meld drugsoverlast

De gemeente Beuningen treedt op tegen drugshandel, omdat het vaak samen gaat met overlast, onveilige situaties en criminaliteit. De gemeente en de politie controleren extra op drugsoverlast en kunnen daarbij de hulp van bewoners gebruiken. Ervaart u drugsoverlast en/of vermoedt u hennepteelt? Neem dan contact op met de politie via telefoonnummer 0900-8844. Wilt u liever anoniem blijven? Neem dan contact op met Meld Misdaad Anoniem via telefoonnummer 0800-7000.

 

Reacties