Marjolein Buis pakt dubbeltitel Praag met landgenote Spaanstra

Foto: Dennis Spaanstra

PRAAG – Rolstoeltennisster Marjolein Buis uit Beuningen heeft de Prague Cup gewonnen. In het dubbelspel was de 31-jarige Nederlandse de sterkste met landgenote Micha Spaanstra. In de finale won het als eerste geplaatste Nederlandse koppel na een supertiebreak van Charlotte Famin uit Frankrijk en de Japanse Manami Tanaka: 2-6, 6-4, 10-2.

“In de finale ging het zeker niet makkelijk”, erkent Buis. “We begonnen slecht en verloren de eerste set met ruime cijfers. Daarna wisten we ons spel te verbeteren en kwamen we terug in de wedstrijd. In de beslissende supertiebreak waren we duidelijk de betere. Mooi dat we in de wedstrijd wisten te groeien én de overwinning eruit konden slepen.”

Finale enkelspel

Ook in het enkelspel voerde Buis de plaatsingslijst aan. Na twee eenvoudige overwinningen kreeg ze in de halve finale duidelijk meer tegenstand van Viktoriia Lvova. De Russin kreeg kansen om de eerste set binnen te halen, maar Buis wist dat te voorkomen. In de tweede set was de Nederlandse duidelijk beter en pakte ze de overwinning met 7-5, 6-3.

In de eindstrijd tegen de Duitse Sabine Ellerbrock haalde Buis haar niveau niet. De nummer twee van de plaatsingslijst won nipt, met 5-7, 4-6. “Het ging niet zoals ik wilde”, blikt Buis terug. “Ik kreeg heus wel kansen, heb ook goede punten gespeeld, maar over het algemeen haalde ik mijn niveau niet. Ik heb teveel punten laten liggen, ben niet tevreden over het niveau in de eindstrijd.”

Tevreden

Toch blikt de nummer 4 van de wereld tevreden terug op haar week in Praag. Ze haalde twee finales én deed ritme op voor de Masters, die over anderhalve week in Orlando (Verenigde Staten) beginnen. Buis: “Al met al kan ik toch terugkijken op een geslaagd toernooi. Ik ga met twee trofeeën naar huis. Natuurlijk had ik liever gewonnen, maar het was een nuttig toernooi als opwarmer voor de Masters. Komende week train ik nog in Nederland. Daarna reis ik samen met mijn coach Wouter Kropman naar Orlando om daar de laatste puntjes op de i te zetten.”

Reacties