Beuningse Boys bekert verder ten koste van DVV

Zondag stond voor Beuningse Boys een bekerwedstrijd op het programma. In de eerste knock-out ronde van de beker trof Beuningse Boys op eigen veld DVV uit Duiven.

In het eerste halfuur gebeurd er niet veel op De Ooijgraaf. Beide teams tasten af en spelen de bal rond. Wel is Beuningse Boys het dichtste bij een doelpunt als Troy Wagenaar de bal na een hoekschop boven op de lat kopt. Na een half uur is het Beuningse Boys dat het initiatief naar zich toe trekt en ook op een 1-0 voorsprong komt als Glenn Muller alleen voor de keeper verschijnt en geen fout maakt. 2 minuten later is het dan ook al 2-0 als Jurriën Aalbers op doel schiet en zijn inzet via een DVV speler in het doel ziet belanden. Voor de rust wordt het ook nog 3-0 als Daan Richter met een mooie voorzet rechtsbuiten Luuk Könning weet te bereiken die de bal binnen weet te werken.

Na de rust is het Beuningse Boys dat controleert en DVV dat probeert met snelle uitvallen wat probeert terug te doen maar nauwelijks gevaarlijk wordt. Als het dan al gevaarlijk wordt dan staat keeper Bart van Vonderen zijn mannetje. Beuningse Boys probeert de score uit te breiden maar ook de keeper van DVV staat zijn mannetje en weet onder andere een schot van Glenn Muller te stoppen. Toch wordt het 4-0 als Glenn Muller goed Luuk Könning bedient die simpel scoort. Met het oog op de derby van volgende week wordt er bij De Boys dan 3 keer gewisseld en krijgen er wat spelers wat rust. Beuningse Boys blijft aanvallen en weet in de 82e minuut op 5-0 te komen als Luuk Könning vrij voor de keeper zijn 3e weet te scoren. Het slotakkoord is voor invaller Lars van Mill, hij bepaald in de laatste minuut de eindstand op 6-0.

Zo weet Beuningse Boys te winnen en bekert het eenvoudig verder. Ook tankt het vertrouwen voor de derby van volgende week. Dan komt buurman Ewijk op bezoek. De aftrap van deze burenruzie is om 14.00 uur.