Dorpsboomgaard ’t Groene Hart Winssen

Foto: dorpsboomgaard Het groene Hart

Naast de kerk van Winssen ligt een oude hoogstamboomgaard. Sinds november 2015 wordt deze boomgaard door een aantal vrijwilligers onderhouden. Iedere zaterdagmorgen en in de maanden dat het licht het toelaat op de woensdagavond zijn ze in de gaard aan het werk. Ze snoeien de bomen, plukken het fruit, maaien het gras en houden de meidoornhaag die aan de rand van de gaard staat schoon. Afgelopen jaar hebben we een bijenhotel gebouwd, in het hotel staan 6 kasten die door een plaatselijke imker onderhouden worden.

Ook vervangen we de oude dode bomen door nieuwe aanplant. Omdat het een historische boomgaard is, worden ook oude rassen terug geplant. In de boomgaard worden geen chemische bestrijdingsmiddelen gebruikt.

Ook dit jaar hebben we een grote oogst binnengehaald. Het meeste fruit laten we persen bij Haneman Biofruit te Winssen. Het appelsap vermengd met een vleugje peer zit verpakt in 3 liter pakken en kost € 6,– per pak. Dit jaar gaan we in het weekend van vrijdag 29/30 november en 1 december bij supermarkt Jumbo te Winssen deze heerlijke pakken boomgaardsap verkopen.

De opbrengst van de verkoop komt volledig ten goede aan de dorpsboomgaard en wordt gebruikt voor o.a. aanschaf van materialen en gereedschap dat benodigd is voor het onderhoud van de boomgaard. Ons appelsap is ook te koop bij Theo Cobussen, tel: 06-23362536.

Bent U geïnteresseerd in ons werk kom dan gerust op zaterdagochtend tussen 9.30 en 12.00 uur een kijkje nemen in de boomgaard. U bent van harte welkom en we kunnen zeker nog hulp gebruiken!

Stichting Dorpsboomgaard ‘t Groene Hart Winssen

Bezoekadres boomgaard: (nabij) Notaris Stephanus Roesstraat 37, Winssen

E-mailadres: [email protected]

Website: www.hetgroenehartwinssen.nl

Cookieinstellingen