Nationale Vrijwilligersdag 2019

Foto: BN&M

Waar zouden we toch zijn zonder onze vrijwilligers? Het mag gerust een feit worden genoemd dat hetgeen zij voor onze samenleving doen de leefbaarheid in onze vier kernen Weurt, Beuningen, Ewijk en Winssen behoorlijk ten goede komt. Geheel belangeloos dragen zij bij aan een fijne leefomgeving.

Beuningen Nu & Morgen koestert deze mensen! Daarom werden vier personen uit onze dorpen ter ere van de ‘Nationale Vrijwilligersdag’ even in het zonnetje gezet en mochten zij voor hun grootse inzet een fraaie bos bloemen in ontvangst nemen.

Bij de Weurtse voetbalclub W.V.W. is RINI PETERS al vele jaren een bekend gezicht. Al 35 jaren draagt hij de zorg over de voetbalvelden op sportpark de Kamp. Voorwaar een hele prestatie! Menig regionale voetbalkenner weet dat ze in Weurt over een prima grasmat beschikken dus we kunnen stellen dat ze dit heel goed afgaat!

Een markant punt in Beuningen is standerdmolen ‘De Haag’. Hier houdt NIC VEENMAN samen met zijn collega vrijwilligers al vele jaren de boel letterlijk en figuurlijk draaiende. Iedere vrijdag en zaterdag zijn zij geopend en eenieder is welkom om hier een kijkje te komen nemen. Bijzonder mooi dat deze molen op deze manier behouden kan blijven!

In Ewijk is THEA DRIESSEN al 34 jaar actief bij het Jeugd Vakantie Werk, beter bekend als de ‘Huttenbouw’. Tijdens de laatste week van de zomervakantie is de Ewijkse jeugd druk met het bouwen en timmeren. Al vele jaren vermaken zij zich opperbest. Dankzij Thea en al die andere vrijwilligers worden er mooie en onvergetelijke herinneringen gemaakt door de lokale jeugd!

Tenslotte mocht ook GIJS VAN DEIJZEN uit Winssen een mooie bos bloemen in ontvangst nemen voor alles wat hij voor het Jeugdhonk Winssen heeft gedaan (en nog doet). Afgelopen zomer werd de oude locatie van het JHW bij Pandahara leeg gehaald en werd het nieuwe honk in ontmoetingscentrum ‘de Paulus’ ingericht. Het is een mooie ruimte geworden, helemaal naar de wensen van deze tijd. Gijs heeft hier ontzettend veel uren in zitten met als doel dat ook de nieuwe generatie kan genieten van een mooi Jeugdhonk. Dat is nog eens een overdracht!

Reacties